Geen extra kosten meer voor bellen en internetten in Europa

Dit bericht is geplaatst op 21 september 2016
Geen extra kosten meer voor bellen en internetten in Europa

21-09-2016 Goed nieuws voor vakantiegangers. Alle Europeanen mogen vanaf 15 juni 2017 onbeperkt zonder extra kosten mobiel bellen en internetten in andere EU-landen. Eerder was een beperking van negentig dagen voorgesteld, maar deze is helemaal van de baan. Wel krijgen telecombedrijven de mogelijkheid maatregelen te treffen in het geval ze 'misbruik' signaleren.

Het nieuws werd vandaag door vicevoorzitter Andrus Ansip van de Europese Commissie bekend gemaakt. Mensen die langere tijd in een ander EU-land willen 'roamen' moeten een stabiele' band hebben met dat land. Het gaat dan bijvoorbeeld om buitenlandse studenten (Erasmus-programma), grenswerkers of expats die geregeld naar hun thuisland gaan. Naast vakantiegangers worden deze groepen dus ook niet op extra kosten gejaagd. 
Bij mensen die hun telefoon in eigen land nauwelijks gebruiken, maar wel langdurig in andere EU-landen, mag maximaal 4 cent per gebelde minuut of iets minder dan 1 cent per megabyte in rekening worden gebracht. Telecomproviders moeten hen daar wel voor waarschuwen.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht