Flevo-landschap houdt vast aan duikverbod Casteleynsplas

Dit bericht is geplaatst op 2 september 2015
Flevo-landschap houdt vast aan duikverbod Casteleynsplas

02-09-2015. Duikers meldden ons dat er weer hoge boetes worden uitgedeeld aan de Casteleynsplas. Tot nog toe gaan de meeste duikers ervan uit dat het duiken in de Casteleynsplas gedoogd wordt. Navraag leert dat, Flevo-landschap, grondeigenaar en terreinbeherende organisatie, er een andere zienswijze op nahoudt. 

Flevo-landschap heeft een gebruiksovereenkomst met duikvereniging De Zeewolf. Bijgevolg mogen alleen leden van deze duikvereniging hier duiken. Van een gedoogsituatie is bij woordvoerders van Flevo-landschap niets bekend. "Wij beschouwen dat als indianenverhalen. De situatie is dat er niet gedoken mag worden als je geen lid bent van De Zeewolf en dat is ook altijd zo geweest." Op de wijze van handhaving, die volgens duikers zeer willekeurig is, wil de organisatie niet ingaan, aangezien dit een politietaak is. 
Flevo-landschap wil de natuur in Flevoland zo goed mogelijk behouden, beschermen en ontwikkelen, met ecologie als prioriteit. Tegelijkertijd wil men ervoor zorgen dat de bewoners en bezoekers van deze provincie er zo veel mogelijk van kunnen genieten.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht