Explosie duikcomputer op Boot Düsseldorf was menselijke fout

Dit bericht is geplaatst op 28 januari 2019
Explosie duikcomputer op Boot Düsseldorf was menselijke fout

"Een collega hield het apparaat vast toen het ontplofte. Gelukkig zijn er geen zwaar gewonden."

De explosie, die op zaterdag 26 januari plaatsvond in hal 3 op Boot in Düsseldorf, is veroorzaakt door een menselijke fout. Dit vertelde de standhouder, bij wiens stand de explosie plaatsvond, aan RP Online. Het apparaat is niet op de juiste manier opgeladen, waardoor het op een gegeven moment mis ging. "Een collega hield de computer vast toen deze ontplofte. Gelukkig bleef hij ongedeerd en zijn er geen zwaar gewonden gevallen."

Accu en batterijen

"De knal was intens," vertelt de standhouder, "het was kort en heel hard. Daarna was er even totale stilte. Wat ging er mis? "Deze apparaten kun je zowel met een accu als met conventionele AA-batterijen gebruiken. "Voor het betreffende apparaat werden normale batterij gebruikt, terwijl het ook op een lader werd aangesloten. Dat ging een paar uur goed, totdat de batterij explodeerde. We hebben natuurlijk direct hulp geboden. Twee licht gewonden waren zondag alweer op de beurs om ons te bedanken. Met de anderen hebben we allemaal contact, het gaat ze gelukkig goed. Een collega hield het apparaat in zijn hand toen het ontplofte. Hij bleef ongedeerd."

Geen effect op bezoekersaantal

De beurs kon zonder problemen worden vervolgd. Een woordvoerder van de Messe Düsseldorf zei dat de reddingsprocedures na het ongeval soepel waren verlopen. "De gewonden zijn goed geholpen. De hal hoefde niet gesloten te worden en de beurs kon zonder beperkingen worden voortgezet. Het voorval heeft ook geen effect gehad op de bezoekersaantallen, ook niet op de betreffende stand. "Zeker, mensen spraken over het incident en stelden vragen, maar verder verliep alles normaal." Lees ook de officiele verklaring van de beursstandhouder.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht