Er is hoop voor de prachtige Put Middelwaard

Dit bericht is geplaatst op 30 juli 2020
Er is hoop voor de prachtige Put Middelwaard

De gemeente Utrecht verleent geen ontheffing aan particulieren.

Put Middelwaard is een unieke duikplaats in de provincie Utrecht. De stek staat dit jaar voor het eerst in de Duikersgids en trekt erg veel belangstelling. Helaas bleek enkele weken geleden dat je er niet als particulier mag duiken. Dit nieuws stelde veel duikers teleur. Toch gloort er nu hoop. Het is goed mogelijk dat je volgend jaar toch als buddypaar in Put Middelwaard kunt duiken. Video: Peter Karels. Bekijk video: 

Duikverbod Put Middelwaard

Wat is de huidige stand van zaken? Duiken in Put Middelwaard, ook wel Viaanse Put genoemd, is op dit moment officieel verboden voor particulieren. Dit verbod hebben we op de duikstekpagina kenbaar gemaakt. Er wordt alleen ontheffing verleend voor evenementen of clubduiken. De kosten hiervoor bedragen 75,00 euro. Het heeft dus geen zin om als particulier ontheffing aan te vragen om in Put Middelwaard te mogen duiken. De Duikersgids onderneemt nu pogingen om tot een herziening van het huidige beleid te komen en er is hoop. De gemeente Utrecht draagt het beheer vanaf 2021 over aan de gemeente Vijfheerenland, waar men de recreatiedoelen van de plas wil bevorderen. De kans is groot dat er dan ook vrij gedoken mag worden. 

Weelderig plantenwoud, hoge wanden

De afgelopen maanden hebben enkele duikers in de plas gedoken, waarschijnlijk uit onwetendheid. Hun logberichten zijn veelbelovend. Japie, Nellie en Nick logden vol lof over hun ervaringen. Ook de overige logberichten zijn positief. De laatste is van Ron. Hij maakte een mooie duik en laat een positief logbericht achter. Put Middelwaard is in kaart gebracht door Hennie van Stekelenborg van Duikcentrum Eindhoven, lid van Duikersgids Support Team. Het is een mooie duikstek met een enorm weelderig plantenwoud, meterhoge veenwanden en veel vis. Lees de beschrijving op de duikstekpagina van Duikersgids. Veel beelden van de plas zijn nog niet gemaakt. Deze video geeft impressie van slechts een klein deel van de plas.

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht