Eerste bordspel voor sportduikers

Dit bericht is geplaatst op 2 november 2015
Eerste bordspel voor sportduikers

De verkoopcijfers van bordspellen groeien nog steeds en jaarlijks komen er nieuwe spellen bij. Een daarvan is Scuba, dat in januari 2016 op Kickstrater (crowfunding) komt. Bij Scuba probeer je zoveel mogelijk zeedieren te vinden, terwijl je je tegenstander dwarsboomt. Pas wel op de stroming en let op je luchtverbruik, anders verlies je punten.  

Ben jij een liefhebber van bordspellen? Of hou je van duiken en huiselijke gezelligheid? Dan is Scuba wat voor jou! Scuba is nagenoeg het enige bordspel met als thema, sportduiken. Het spel daagt je uit om zoveel mogelijk zeedieren te vinden en te combineren, zoals een blue spotted stingray, een eagle ray en een manta ray. Je tegenstander probeert hetzelfde maar je kunt hem of haar dwasbomen door stof te maken. 
Tijdens het spel kunnen allerlei events plaatsvinden, 32 in totaal. Je wordt gebeten door een zeehond, je stuit op een schatkist of je komt oog in oog te staan met een bull shark. Ondertussen moet je als ervaren duiker rekening houden met factoren zoals stroming en natuurlijk je luchtverbruik. Let dus goed op, op welke diepte je je bevindt.
Uiteindelijk wint de speler met de meeste punten.

Keep Exploring Games

Scuba is ontworpen door de Nederlandse sportduiker Martin Looij, die naast spelontwerper ook actief is als divemaster. Daarom mag je van Scuba het gevoel van een echte duik verwachten, in je huiskamer. De voortgang van het spel kun je volgen via de Facebookpagina van de uitgever, Keep Exploring Games. Je kunt Scuba in januari met een flinke korting verkrijgen op Kickstarter en een aantal maanden later in de (duik)winkels. 

Bekijk de Nederlandse videoreview.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht