Duikplaats Gochness bij wijze van proef weer open

Dit bericht is geplaatst op 1 mei 2020
Duikplaats Gochness bij wijze van proef weer open

Duiken toegestaan onder strikte voorwaarden.

Duikplaats Gochness is vanaf woensdag 6 mei 2020 bij wijze van proef weer open. Dit meldt Tauchbasis SAMSDiving die de duikplaats beheert. "Het is een plaatselijke proef die we met veel moeite hebben uitonderhandeld met de gemeente Goch," vertelt de Nederlandse eigenaar, Ralph Ranschaert. Bij overtreding van de regels gaan we onmiddellijk weer op slot."

Strikte voorwaarden

Gochness is daarmee een van de weinige plekken in Duitsland waar over enkele dagen weer gedoken wordt. Duikers moeten zich telefonisch aanmelden voor een duik en er wordt slechts een beperkt aantal duikers toegelaten. Ongeregistreerde duikers mogen het water niet in. Verder gelden strikte hygiënevoorschriften. Zo mag een duikteam uit niet meer dan twee personen bestaan en wordt altijd de anderhalve meter regel toegepast, ook bij de buddy check. Elke duiker is verplicht om in het duikcentrum een mondkapje te dragen, kleedkamers en douches blijven gesloten en het geven van duiklessen is niet toegestaan. SAMSDiving hoopt op een geslaagd project als eerste stap naar de start van het duikseizoen in Duitsland. 

Duiken in Duitsland

Wat is het huidige beleid in de Duitse duikwereld? En hoe gaan onze sportduikende oosterburen daarmee om? Het huidige beleid in Duitsland komt overeen met de Nederlandse situatie. Individueel sporten mag met maximaal twee personen. "Daaronder valt ook het duiken in wateren die vrij toegankelijk zijn," aldus Ralph. "Duiken in club- of verenigingsverband is niet toegestaan." Toch wordt er in Duitsland mondjesmaat gedoken. Er wordt zo nu en dan een duikje gemaakt maar het merendeel van de duikers blijft thuis om drukte aan de waterkant te voorkomen. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht