Duikersgids. De informatiebron voor duikers in Nederland en daarbuiten!
Dit bericht is geplaatst op 26 november 2024Het Duikersgids platform bestaat uit een jaarboek, een app en een website.
Duikersgids is de informatiebron voor alles wat je moet weten over duikplaatsen. Onze focus ligt op het aanbieden van nauwkeurige, up-to-date informatie over duiklocaties en alles wat daarmee te maken heeft. Of het nu gaat om nieuw ontdekte duikstekken, actuele duikkaarten, actuele weersinformatie of nieuwe onderwaterobjecten. Je vindt het op Duikersgids. Duikersgids Support Team. Elk jaar updates topduikstekken en nieuw ontdekte duikplaatsen. Abonneer je nu.
Duiken en duikstekkeninformatie
Duiken en duikstekinformatie gaan hand in hand. Zeker in Nederland waar het zicht vaak beperkt is en duikfaciliteiten dikwijls ontbreken. Duikersgids voorziet in al deze informatie op de meest grondige en actuele manier. Het Duikersgids platform bestaat uit een jaarboek, dat elk jaar in januari verschijnt, een app en een website. Neem een kijkje op duikersgids.nl. Geen wonder dat het Duikersgids platform zich heeft ontwikkeld tot een essentiële tool voor zowel beginnende als ervaren duikers. Of je nu op zoek bent naar de beste duikplekken, wilt leren van andere duikers of je duikervaringen wilt bijhouden in een logboek, Duikersgids heeft het allemaal. De Duikersgids heeft een breed gebruikerspubliek onder duikinstructeurs, beginnende duikers, ervaren duikers en cursisten. Op elke duikschool in Nederland en België kun je wel een Duikersgids zien liggen. Instructeurs gaan er graag mee op pad en leren hun cursisten om hun duiken voor te bereiden met informatie uit de Duikersgids. Verder heeft de Duikersgids een gratis actie voor geslaagde cursisten. Zij kunnen zich via hun duikschool het eerste jaar gratis abonneren. De Duikersgids verschijnt jaarljks in een oplage van vele duizenden exemplaren. De website wordt afhankelijk van het seizoen bezocht door 30.000 tot 50.000 duikers per maand. De app is tussen de 10.000 en 20.000 keer gedownload en heeft meer dan 7000 vaste gebruikers.
Duikersgids boek als seizoensadvies
Elk onderdeel van het Duikersgids platform heeft een eigen unieke functie. De Duikersgids zelf verschijnt elk jaar als veldgids die je in de auto legt en meeneemt naar de duikstek. De gids bevat elk jaar een duikadvies met de meest interessante duikplaatsen voor het komende duikseizoen. Dit advies stellen samen op basis van de logberichten op ons platform. Daarnaast doen we zelf onderzoek in het veld. De Duikersgids redactie krijgt daarbij hulp van het Duikersgids Support Team op Facebook. Het advies kan het volgende bevatten: Stekken waar het afgelopen seizoen opvallend veel over goed zicht is gelogd. Stekken waar het afgelopen seizoen opvallend veel over nieuwe soorten is gelogd. Stekken die nieuw ontdekt zijn in Nederland, België en Duitsland. Of stekken waar bijvoorbeeld nieuwe objecten zijn afgezonken. Daarnaast kunnen we bijvoorbeeld alternatieven adviseren voor duikstekken die kapot gedoken dreigen te worden. De Duikersigds app heeft naast dit de gids vooral een actuele functie zodat je direct op de hoogte bent van de meest actuele informatie van de duikstekken die in ons advies zijn opgenomen. Ook kun je aan de logberichten zien wat duikers van ons advies vinden. Hoe was hun duik en vonden ze het waardevol om deze stek te bezoeken. Verder vind je op de website allerlei exta informatie die je niet vindt in het boek of in de app. Om ten volle van ons platform te profiteren kun je je het best abonneren. Unieke content zoals de duikstekken die deel uitmaken van ons advies of alle duikkaarten bevinden zich achter een code. Abonneer je nu op de Duikersgids als boek, met gratis code. Of abonneer je alleen op de code. Je kunt je ook abonneren met een premium gift. Kies voor het snorkelset of de Duikersgids muts. Je ontvangt de premium met korting, waarna je het volgende jaar het normale abonnementstarief betaalt. Bekijk alle abonnementen.
Duikersgids apps voor iOS en Android
De Duikersgids app is, naast het jaarboek, een must have voor elke duiker. Dat gaat zeker op als je veel in Nederland of België duikt. Meer informatie over de Duikersgids app vind je hier. De app is gratis. Download de app nu volledig gratis voor iOS of Android. Je bent met de app altijd rechtstreeks vanaf je smartphone verbonden met het Duikersgids platform en dus met tal van andere sportduikers. Hier zijn de belangrijkste functies van de app. Zoeken naar duikstekken: Vind snel de beste duiklocaties in jouw omgeving. Synchronisatie: Je account synchroniseert automatisch met je favoriete duikstekken en gegevens. Toon duiklogs: Check de nieuwste logberichten voor actuele informatie over het zicht onderwater of de watertemperatuur. Bekijk en beheer tevens al je gedocumenteerde duiken in een eigen logboek. Zoek gedetailleerde gegevens over duikplekken, inclusief beoordelingen, actuele duikkaarten en tips. Zoek duiklocaties of duikwinkels en vulstations ook via een interactieve kaart. Enzovoorts. De Duikersgids app is de perfecte metgezel voor elke moderne duiker. Wat de app vooral ook interessant maakt is de community. Gebruikers delen voortdurend hun ervaringen en helpen elkaar daarmee steeds meer te halen uit hun duiken. Deze gemeenschapsgerichte benadering maakt het mogelijk om snel nieuwe inzichten op te doen en praktische tips te krijgen van ervaren duikers. De Duikersgids app is verder gebruiksvriendelijk. Je navigeert intuitief door de app waardoor je een plezierige gebuikservaring hebt.
Functies van de Duikersgids
Welke functies en voordelen maken het Duikersgids platform vooral de moeite waard maken? Laten we beginnen met de duiklocaties. Tenslotte is dat wat we in de eerste plaats doen, informatie verstrekken over duiklocaties. Een van de belangrijkste functies van Duikersgids is dan ook onze uitgebreide database van duikstekken. Zoek een stek en lees de duikstekbeschrijving. In totaal staan op Duikersgids meer dan 2000 duikstekken en dat aantal neemt steeds meer toe. Lege pagina's kom je op Duikersgids niet tegen. Elke duikstekpagina is compleet. Bekijk een duikstekpagina op duikersgids.nl. Weliswaar kan op sommige locaties een duikkaartje nog ontbreken. 'Content is king' is ons motto. Daarom vind je op Duikersgids complete en gedetailleerde beschrijvingen van duikspots over de hele wereld, met een sterke focus op locaties in Nederland, België en andere Europese landen. Gebruikers kunnen op elke duikstekpagina informatie vinden zoals actuele duikkaarten, diepte, levensvormen, de zichtbaarheid onderwater, actuele weersomstandigheden, toegankelijkheid, moeilijkheidsgraad, dichtstbijzijnde duikwinkels of vulstations, waarshuwingen, tips en nog veel meer. Dit maakt het gemakkelijker voor je om een duikplek te vinden die past bij jouw ervaring en voorkeuren. Zoek een duikstek van jouw voorkeur en niveau. Check aan de hand van de meest actuele logberichten het zicht en ga op pad. Het adres staat natuurlijk aangegeven. Gebruik je de app, dan hoef je alleen maar vanaf de stekpagina de navigatie van je telefoon te starten. Andere functies zijn onder meer onze automatische getijdenplanner voor de Oosterschelde, het favoriet kunnen maken van duikstekken, animaties van bekende duikwrakken, duikstekken raadplegen op de wereldkaart en nog veel meer.
Duiken met Duikersgids in de Oosterschelde
De duikplaatsbeschrijvingen in de Duikersgids zijn uniek. De teksten worden door onze redactie zelf gemaakt en up to date gehouden. Gebruikers kunnen via het platform suggesties doen om de duikstekinformatie aan te passen of te actualiseren. Zie je een fout of ontbrekende informatie? Stuur ons een mail of maak een aanpassing op Mijn Duikersgids. Log in op Mijn Duikersgids en ga naar Duikstekken. Zoek de betreffende duikstek en geef je correctie aan. Binnen no time staan jouw correcties online na een controle van onze redactie. Een populaire duikregio die je op Duikersgids kunt terugvinden is de Oosterschelde in Nederland. Deze locatie is beroemd om zijn rijke onderwaterleven, met soorten zoals sepia’s, zeepaardjes, pijlinktvissen, zeenaalden, kreeften, krabben en nog veel meer. Duikersgids biedt uitgebreide informatie over de beste tijd om hier te duiken. Dat kan in de Oosterschelde niet zomaar op elk moment vanwege het getijde. Onze automatische getijdenplanner is op elke duikstekpagina in de Oosterschelde beschikbaar om jou te helpen om op het juiste moment het water in te gaan. De Duikersgids getijdenplanner vind je in de Duikersgids app zonder code en op onze website met code. Bekijk de Duikersgids getijdenplanner als je al beschikt over een code. Verder vind je in alle duikstekbeschrijvingen structureel de volgende informatie in de tekst: Wat kun je van de duikstek verwachten? Op welke manier ga je te water? Wat is de meest interessante duikroute. Welke belangrijke waarschuwingen zijn van kracht? Wat is een leuke tip? Verder staat bij elke beschrijving natuurlijk een nauwkeurig en actueel duikkaartje.
Logberichten op Duikersgids
Zeer interessant op Duikersgids zijn de logberichten. Want duikstekinformatie is handig, maar nog beter is het om alles te weten over de actuele stand van zaken. Elk logbericht geeft je informatie over het zicht op een bepaalde diepte, de watertemperatuur en meestal ook de soorten die gespot zijn. Verder kunnen de logberichten belangrijke waarshuwingen bevatten, zoals 'Pas op, de trap is defect' of 'Parkeerplaats is vol'. Hoe meer je logt, meer meer je bijdraagt aan de actualiteit van het platform. Een logbericht is zo gemaakt. Binnen 20 seconden ben je klaar. Selecteer datum, zicht, watertemperatuur en diepten. Geef een sterrenwaardering aan. Upload je eventuele foto's en je bent klaar. Je logbericht staat online en is ook te vinden in je logboek. Bekijk een logbericht. Je kunt je logbericht hier beheren, terugvinden of bewerken. Loggen op Duikersgids draagt ook bij aan het verzamelen van data over duikstekken. Op elke duikstekpagina kun je jaarstatistieken zien over het zicht, de watertemperatuur en de periode waarin het meest gedoken wordt. Verder kun je op onze website zoeken in logberichten. Dat is handig als je een bepaalde soort wil spotten, maar ook als je bijvoorbeeld iets verloren bent op de duikstek. Zoek op bijvoorbeeld 'Steur', 'Verloren', 'Zeepaardje' 'Gevonden' of 'Sleutels'. Met het loggen geef je ook iets terug aan de duikgemeenschap. Dat wordt door iedereen natuurlijk zeer gewaardeerd. Loggen doe je verder ook voor jezelf. Zorg dat je ingelogd bent op de duikersgids.nl als je logt of log via de app. Je logberichten verzamelen zich dan in je logboek, waar je ze kunt raadplegen en eventueel bewerken. Bij je logberichten kun je behalve tekst natuurlijk ook foto's plaatsen. De steklocatie wordt automatisch in je logbericht weergegeven.
Log op Duikersgids en lees je log terug als nieuwsbericht
Wat is nog meer het nut van loggen op Duikersgids? En waarom zou je op Duikersgids loggen als je dat misschien al in een andere app doet? Daar zijn heel wat redenen voor. Anders dan loggen op andere platforms worden je logberichten door onze redactie gebruikt om de duikgemeenschap van nieuws te voorzien. Heb je een belangrijke waarschuwing gelogd? heb je een opmerkelijke soort gezien? Of heb je een andere bijzondere ervaring opgedaan die interessant kan zijn voor de hele duikgemeenschap? Wij pikken je logbericht op en maken er een actueel nieuwsbericht van dat we vervolgens posten op onze sociale mediakanalen. Je kunt je logbericht natuurlijk ook altijd zelf delen op je eigen social mediakanalen. Log dus zoveel als je wil, maar log vooral altijd op Duikersgids. Betekent dit dat de Duikersgids ook een belangrijke nieuwsfunctie vervult? Dat betekent dit zeker. Duikersgids post elke dag duiknieuws over met name duiklocaties waar jij geregeld komt. Het nieuws kan betrekking hebben op onder meer: Gevaren op duikstekken, schade op duiklocaties, de waarneming van een nieuwe soort, slecht zicht, de vorming van blauwalg, nieuwe objecten en nog veel meer. Al onze nieuwsberichten posten we dagelijks op onze social mediakanalen. Volg ons op Facebook en Instagram. Bekijk een van onze nieuwsberichten. Loggen is verder handig om terug te kijken op je eerdere duiken, maar ook om patronen ontdekken die je helpen je duikvaardigheden te verbeteren.
Neem deel aan het Duikersgids Support Team
De Duikersgids redactie wordt gesteund door het Duikersgids Support Team. Je kunt als duikers lid worden door je aan te melden op Facebook. Je bent dan eerder op de hoogte van belangrijk duik(stekken)nieuws. Verder kun je ons op Duikersgids Support Team op verschillende manieren ondersteunen. Geef ons opbouwende kritiek. Geef ons suggesties om het Duikersgids platform te verbeteren. Werk mee met onze redactie om nieuws te vergaren. Geef ons toestemming om je duikfoto's en video's te gebruiken. We hebben constant vooral oppervlaktefoto's nodig van duikplaatsen. Help ons op Duikvaker. Geef ons bugs door. Stel ons vragen. En nog veel meer. Wil jij lid worden van het Duikersgids Support Team? Meld je nu aan. Je ondersteunt ons op Duikersgids Support Team ook bij het samenstellen van de nieuwe Duikersgids. Je kunt duikstekken aandragen die in de nieuwe gids zouden kunnen staan. Ken je een geheime duikstek of een stek die nog niemand kent. Neem contact op. We hebben een invulformulier en een checklist om je te helpen efficiente informatie aan te leveren. Als jouw stek in de Duikersgids komt, word je vermeld in het colofon onder 'Aan deze uitgave werkten mee'. Tevens ontvang je een Duikersgids muts. Dus nogmaals. Ken je een onbekende duikstek in Nederland of België? Laat het ons weten en neem contact met ons op. Als je een duikstek in kaart brengt doe je dat wel op eigen risico en op eigen initiatief. Duikersgids is niet bevoegd om onderwater werkzaamheden te laten verrichten. Je kunt ook internationale duikplaatsen aandragen. Dat kan online via Mijn Duikersgids. Log in op duikersgids.nl. Log dan ook boven in de zwarte balk in op Mijn Duikersgids. Ga dan naar Duikstekken. Check eerst of de duikstek die je wil uploaden al bestaat. Check ook op bijnaam. Ga dan vervolgens aan de slag. Je bijdrage wordt eerst geredigeerd en vervolgens openbaar gemaakt.
Duiknieuws volgen op Duikersgids
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met de Duikersgids. Duiken is een dynamische sport met constant nieuwe ontwikkelingen op het gebied van uitrusting, veiligheid en milieubehoud. Op de website van Duikersgids vind je regelmatig updates over belangrijke veranderingen in de duikwereld. Dit omvat in de eerste plaats nieuws over duikstekken, maar we berichten ook over technologische innovaties en wijzigingen in regelgeving die relevant kunnen zijn voor duikers. Een belangrijk aspect van Duikersgids is de nadruk op milieubewust duiken. Het platform promoot duurzame duikpraktijken en biedt educatieve content over hoe duikers hun impact op het onderwatermilieu kunnen minimaliseren. Zo berichten we al jaren over het verantwoord duiken met zeepaardjes om deze kwetsbare soort te beschermen, zonder duikers in hun activiteiten te beperken. Lees een van onze vele educatieve artikelen over zeepaardjes. Verder huldigen we schoonmaakduikers middels onze nieuwsberichten en besteden we geregeld aandacht aan duikverenigingen die duikstekken adopteren of op de een of andere manier in beheer nemen. Sommige duikverenigingen verrichten onderhoud aan duikstekken in overleg met gemeenten of andere beheerders, anderen plaatsen jaarlijks sepiastokken of andere objecten om de voortplanting van soorten te bevorderen. Verder zorgt onze enorme verscheidenheid aan duikstekken voor meer spreiding. Wij zijn van mening dat meer keuze de druk op specifieke duiklocaties kan verminderen. Is het druk op een duikstek? Dan vind je op Duikersgids altijd wel een goede alternatieve duikspot in de buurt. Tot slot. Of je nu een beginner bent die zijn eerste stappen zet in de wereld van het duiken, of een doorgewinterde professional die op zoek is naar nieuwe avonturen, Duikersgids is dé tool om je duikervaringen te verrijken en te delen. Meer weten? Bezoek duikersgids.nl.
Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER
Reageer op dit bericht