Duikers overtreden duikverbod Zeeuwse duikgebieden. Levensgevaarlijk!

Dit bericht is geplaatst op 18 november 2020
Duikers overtreden duikverbod Zeeuwse duikgebieden. Levensgevaarlijk!

Er wordt zowel doordeweeks als in het weekend gewerkt.

Het duikverbod, dat van 28 september 2020 tot 1 april 2021 geldt voor een zestal duikgebieden in Zeeland, wordt geregeld overtreden. Dit meldt de NOB. Er worden in deze gebieden werkzaamheden uitgevoerd ter versterking van de vooroevers. Aannemer Boskalis waarschuwt dat er desondanks duikers te water gaan. Dit is levensgevaarlijk. 

Werkzaamheden Zeeland

Duiken in de werkgebieden brengt grote risico's met zich mee. Er wordt zowel doordeweeks als in het weekend gewerkt met vaartuigen en zwaar materiaal. Ga dus niet te water, ook niet als je bij aankomst geen werkschip ziet liggen. Het vaartuig kan onderweg zijn. Eventueel aanwezige duikers worden niet door de schipper opgemerkt als het schip aanlegt. Dit kan tot onveilige en zelfs levensgevaarlijke situaties leiden. Het duikverbod is van toepassing op de volgende duikstekken: Burghsluis 45A, Burghsluis Oostbout 45B, Schelphoek 42A, Schelphoek Dam 42B, Goese Sas 63, Wemeldinge West 68, Galjoen zonder Poen 68A, Hoogeweg 69, Kattendijke 64 en Nieuw Sluis 65. Het duikverbod geldt voor het hele gebied rondom de duiklocaties.  

Gevaarlijk incident Zeelandbrug

Welke risico's je als duiker loopt bleek op 26 september 2018 toen zich bij de Zeelandbrug een levensgevaarlijk incident voordeed. Een tiental duikers beleefde angstige momenten toen een werkschip aanlegde, terwijl zij zich onderwater bevonden. De duikers ontsnapten letterlijk aan de dood toen de meerpalen van het schip op korte afstand in de bodem sloegen. Na evaluatie van het incident bleek de duiksport onvoldoende op de hoogte te zijn gesteld. Sindsdien is de communicatie van de Provincie richting de duiksport verbeterd. Werkzaamheden worden tegenwoordig ruim van te voren aangekondigd, waarbij onder meer de NOB en de Duikersgids op de hoogte worden gesteld. Deel onze berichtgeving om zoveel mogelijk duikers te waarschuwen.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht