Duikers spotten meerval van 3,5 meter

Dit bericht is geplaatst op 8 juli 2015
Duikers spotten meerval van 3,5 meter

08-07-2015. Twee duikers, die voor de Duikersgids doken in de Zandmeren bij Kerkdriel, hebben een mega meerval gespot. De vis heeft een afmeting van meer dan drie meter. Mark van de Meulengraaf spotte deze grote zus van 'Big Mamma' samen met zijn buddy, Mike Bolts. De Zandmeren vormen een uniek duikgebied waar je met goed zicht meervallen, steuren en kolonies wolhandkrabben kunt spotten.

"We spotten heel veel meervallen hier," vertel Mark. "Maar deze is, met een omvang van meer dan drie meter, de grootste die we ooit hebben gezien. Meer dan drie meter lijkt overdreven, maar door een toevalligheid konden we het vrij nauwkeurig inschatten. Na een duik van 85 minuten op een van onze favoriete locaties maakten we een opstijging vanaf achttien meter, terug naar onze zodiac. Toen we op zes meter stopten om onze decostop te maken, zagen we dit monster. Ze lag rustig aan de oppervlakte te zonnen, naast de boot. Ik keek Mike met grote ogen. De zodiac is drie meter lang, maar je kon duidelijk zien dat ze de boot in lengte overtrof. In eerste instantie bleef ze liggen tot we wat dichterbij kwamen en ze met open bek dreigde 'tot hier en niet verder'. Vervolgens gleed ze langzaam weg in de diepte. Gelukkig heeft Mike nog een goede foto kunnen schieten. We hadden al eens van deze dame gehoord van een lokale beroepsvisser maar haar nooit ontmoet, tot op deze dag die we ons nog lang zullen herinneren." 

Meer informatie over de Zandmeren vind je in Duikersgids 10 en 11. Bekijk Zandmeren Partyhaven, Zandmeren Visoever, Zandmeren Steenfabriek (Premium), Zandmeren Gat van Sientje (Premium)

In uitgave 12 (januari 2016) worden nieuwe loacties in de Zandmeren toegevoegd. Abonneer je nu!

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht