Duikers OSV Quintus halen kluis boven water

Dit bericht is geplaatst op 6 oktober 2020
Duikers OSV Quintus halen kluis boven water

De inhoud is aan de politie overgedragen.

Duikers van OSV Quintus hebben op zondag 4 oktober 2020 een kluis uit het water gehaald in de Maas. De kluis is ter plaatse opengemaakt waarna de inhoud door de duikers is onderzocht. 'Operatie schatkist' leverde wat oude diskettes, CD Roms en vergeelde documenten op die aan de politie zijn overgedragen.  

Schatduiken in de Maas

OSV Quintus maakte het verhaal op dinsdag 6 oktober 2020 op hun Facebookpagina bekend. "De afgelopen tijd hebben we enkele verkenningsduiken gemaakt in een mooi stukje van de Maas, op zoek naar een oud wrak. Het wrak werd gevonden. Het bleek een oude roeiboot te zijn met daarin iets opmerkelijks, een afgesloten kluis. Samen met enkele andere Quinten werd een vervolgduik gepland om de kluis terug te vinden en te bergen. Op zondagavond 4 oktober 2020 was het zover. 'Operatie schatkist', ging van start. Het zicht bleek dit keer wat minder dan bij de eerdere duiken het geval was geweest. Toch wisten we de kluis vrij snel terug te vinden en met een hefballon boven water te krijgen."

Tikje met een koevoet

Eenmaal op de kant wordt de kluis met een steekwagen naar een auto gereden, waar gereedschap klaar ligt om de schatkist open te breken. Een tikje met een koevoet blijkt voldoende om de klus te klaren. De kluis zwaait open en dan is het even stil. De inhoud bestaat uit een hoop stinkende, zwarte maasmodder. In de modder liggen diskettes (wie kent ze nog?), een CD-Rom, Rdw papieren en blanco kentekenbewijzen. En ja, wat moet je daarmee? "We hebben onze vondst netjes gemeld en alle gevonden materialen aan de politie overgedragen. En wat ons betreft. Het verhaal is mooier dan de buit. Maar, is dat niet altijd zo? We zijn een mooie ervaring rijker!"  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht