Duiken tussen scholen vis in een tunnelbuis

Dit bericht is geplaatst op 29 juli 2015
Duiken tussen scholen vis in een tunnelbuis

01-08-2015. Duiken in de Stoep is vissen spotten en ontwijken! Snoeken, baarzen, brasems, karpers, rietvoorns, grondels, alles door elkaar heen. Ook de omstandigheden zijn bijzonder. Je duikt in een donkere tunnel, in stromend water, onder een rotonde. Een unieke duik! Maar, wees discreet en laat geen rommel liggen. Je bevindt je in de bebouwde kom. Niet geschikt voor groepen.

Duikstek De Stoep in de Noordervaart in Meijel. Het is wellicht een van de meest bizarre duikplaatsen op ons platform. In Je duikt in een tunnelbuis onder een rotonde waar het werkelijk barst van de vissen. Snoeken en snoekbaarzen proberen soms om je heen te zwemmen, soms onder je door en een enkele keer over je heen. Waar al die vissen vandaan komen? Niemand weet het. De biodiversiteit verschilt per duik, maar de hoeveelheid vissen is altijd zeer opmerkelijk.   
In de tunnel stroomt het vrij hard, het is ook donker. Weliswaar kun je in de buis opstijgen uit het water. Neem verder al onze waarschuwingen en tips in acht om hier een succesvolle duik te maken. Uitgebreide informatie over de De Stoep vind je in Duikersgids 9. Abonneer je nu.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht