Duiken in Nederland

Dit bericht is geplaatst op 6 oktober 2015
Duiken in Nederland

06-10-2015. Heb je overal ter wereld al gedoken, behalve in Nederland? Dat kan niet meer na de uitzending van Vroege Vogels op NPO2. Zojuist gezien...? Sportduikers Bas van der Sande en Corne Bolders spotten deze maand een zeepaardje in duikplaats de Bergse Diepsluis (81) in de Oosterschelde. Bekijk zijn hele filmpje hieronder. Zeepaardjes worden elk jaar rond augustus gespot in de Oosterschelde, in duikstekken zoals de Zeelandbrug (32), Zoetersbout (26) en Burghsluis.  

Zeepaardjes zijn ook zeker niet de enige bijzondere soort die je in Nederland tegenkomt. Sportduikers zien en fotograferen geregeld ook sepias en soms zelfs zeehonden in de Oosterschelde. De laatste jaren zijn daar gladde haaien, hondshaaien en tal van andere verrassende zeedieren bijgekomen.
En dan zijn er natuurlijk de sepia's. Elk jaar als de watertemperatuur boven twaalf graden uitstijgt, zie je ze overal in de Oosterschelde verschijnen. De dieren komen om hier te paren en laten zich niet afschrikken door duikers. Je kunt ze daardoor tot dicht naderen en fotograferen. 

Happie de Zeehond

Happie de Zeehond mag in dit verhaal natuurlijk niet ontbreken. Vrijwel elke duiker die in Nederland duikt kent hem, Happie de vriendelijke zeehond die de duikers bij de Bergse Diepsluis opwachtte om onderwater met ze te spelen. Tientallen duikers hebben het mogen meemaken, totdat Happie door een almaar toenemende belangstelling van met name ook dagjesmensen, verplaats moest worden.
Duiken is Nederland is prachtig. Vooral in de Oosterschelde en de Grevelingen. Meer weten? Download de Duikersgids app (Android / iOS) voor logberichten uit alle duikplaatsen in ondermeer Nederland en België. Of koop hier een Duikersgids.

Bekijk duikstekken in Zeeland

Zeepaardje Corne Bolders. Bekijk de hele film: 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht