Duikaquarium Emmen opent al komend duikseizoen

Dit bericht is geplaatst op 28 januari 2017
Duikaquarium Emmen opent al komend duikseizoen

28-01-2017 Het plan van Duikvereniging Emmen & Omstreken om het haaienbassin van dierenpark Emmen om te bouwen tot een duikaquarium gaat door. Dat is goed nieuws, er komt dus een nieuwe, spectaculaire duikstek bij. Vorige week kregen ze de sleutels en nog deze zomer willen ze open. Je duikt dan in een enorm aquarium vol Nederlandse zoetwatervissen. Bekijk hoe de bestuursleden van Duikvereninig Emmen voor het eerst een rondje maken in het oude haaienbassin. Bekijk de film:

Duiken in Emmen

Het oude haaienbassin wordt omgetoverd tot een enorm aquarium met wrakjes, wandjes en meer dan duizend planten en vissen, waaronder baarzen, snoeken, voorns, brasems, steuren en nog veel meer. Indoor duiken in een Nederlandse onderwateromgeving. En dat alles terwijl je vrienden en famlilie vanachter het 17,5 centimeter dikke glas toekijken. De kosten om er te duiken gaan niet meer dan 25,00 bedragen, inclusief duikuitrusting. Het huren van een uitrusting is verplicht om het verspreiden van virussen te voorkomen. Dit zou schadelijk kunnen zijn voor de vissen. 

Duikstekken in Drenthe

De nieuwe, spectaculaire duikstek betekent een grote aanwinst voor Drenthe. De bekendst duikstekken in Drenthe zijn: Ruinerwold, 't Veenmeer, Nieuwe Diep en Zandgat Nieuw Amsterdam. Dit jaar komt daar nog een prachtige, nieuwe stek bij: Gasselterveld. Het duiken in Gasselterveld gebeurt nu nog op experimentele basis. In de komende jaren moet het een reguliere duikstek worden. Gasselterveld is prachtig gelegen tussen de bossen, de plas heeft witte zandoevers en helder water met goed zicht. Blijf je graag op de hoogte van nieuwe duikstekken. Abonneer je op de Duikersgids. 

Van haaienbassin tot duikaquarium

Voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren. Alle pompen en filters moeten  schoon gespoeld worden. Daarna moet er anderhalf miljoen liter zoet water in, waarna sanitair, kleedkamers en terrassen gerenoveerd moeten worden. Het gigantische duikaquarium wordt straks ook gebruikt voor duiklessen. Ook het financiele gedeelte ziet er goed uit? Het eerste jaar betaalt de duikvereniging geen huur, alleen vaste kosten zoals gas, water en licht. Op basis van de inkomsten wordt daarna in overleg met de gemeente Emmen bepaald wat de huur gaat worden.   

05-11-2016. Haaienbassin Emmen wordt duikschool annex mega aquarium

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht