Een duik zo mooi als bij de Zeelandbrug

Dit bericht is geplaats op 6 december 2017
Een duik zo mooi als bij de Zeelandbrug

Een duik zo mooi als bij de Zeelandbrug. En misschien zelfs nog mooier. Tenminste, als we de kenners mogen geloven. Met.... harders, zeebaarzen, grote kreeften en een gigantische overvloed aan naaktslakken. Hou je van naaktslakken? Je komt ze hier allemaal tegen: De wierslak, bruine plooislak, bleke knuppelslak, millennium wratslak, harlekijnslak en nog veel meer. Benieuwd? Maak je dan klaar voor een bootduik. Je vindt alle informatie in Duikersgids 14 (januari 2018). Foto: Marion Haarsma.

Nieuwe Duikersgids 2018

De nieuwe Duikersgids is bijna klaar. En zoals altijd staat hij weer vol updates en nieuwe stekken. Het zal je verrassen wat we dit jaar ontdekt hebben. Eén nieuwe stek pikken we er alvast uit. Vlak bij de Zeelandbrug ligt een bootduiklocatie waar je fenomenaal kunt duiken. Je duikt hier naar een verzonken kadewand die helemaal begroeid is. Over de hele lengte van de ingestorte wand vind je begroeide stenen en puinresten. Dit alles vormt de perfecte habitat voor een overvloed aan diersoorten. De stek is vooral bekend om haar naaktslakken. Je vindt ze hier in een overvloed en verscheidenheid zoals je bijna nergens tegenkomt. 

Bootduiken Oosterschelde

Overigens is dit niet de enige bootduiklocatie in de nieuwe Duikersgids. De Duikersgids zat aan tafel met Dirk Donald Hanssens en Ruud Groenestein (Tertius Bootduiken), met als resultaat dat je volgend jaar een flink aantal bootduiklocaties op ons online platform kunt verwachten. De mooiste vind je ook in de nieuwe Duikersgids. Heb jij nog nooit een bootduik op de Oosterschelde gemaakt? Dan zal deze stek je over de streep trekken. Je vindt alle informatie in Duikersgids 14. De nieuwe Duikersgids komt eind januari uit voor abonnees. Op 3 en 4 februrari is de gids voor het eerst los verkrijgbaar op Duikvaker. Abonneren? Vink de gids van 2018 aan! 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

› Groot oorlogswrak bij de Zeelandbrug

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht