Duik in Amsterdamse grachten moet onverwachte beelden opleveren

Dit bericht is geplaatst op 11 juni 2020
Duik in Amsterdamse grachten moet onverwachte beelden opleveren

"We verwachten bijzondere beelden."

Op zaterdag 13 juni 2020 organiseert de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) een duikexpeditie in de grachten van Amsterdam. De Corona lockdown heeft voor een opleving gezorgd van de onderwaternatuur en waterkwaliteit. Er is een oproep gedaan onder onderwaterfotografen en - filmers om dit op beeld vast te leggen. "We verwachten onverwachte en bijzondere beelden!"

Duiken grachten Amsterdam

Welk effect heeft de lockdown gehad op de onderwaternatuur in de Amsterdamse grachten? En wat kan daarvan op beeld worden vastgelegd? Deze vragen gaan zaterdagochtend 13 juni beantwoord worden door een groep onderwaterfotografen en -filmers. Je kunt erbij zijn om te kijken? Je kunt terecht bij de locatie Amstelsluizen, recht voor theater Carré. Wat ze gaan aantreffen weten ze niet, maar de verwachtingen zijn hoog gespannen. Als gevolg van de lockdown is de scheepvaart stilgelegd, waardoor het water helderder is geworden. Ook is het aantal waterplanten en vissen in deze periode zichtbaar toegenomen. 

Geschoten beelden

De expeditie start om 10:00 uur 's morgens. De plekken waar de duikers onder water gaan zijn de Amstelsluizen, recht voor theater Carré, de haven grenzend aan het marine-terrein én de ringvaart in Amsterdam-Oost. Op elke plek gaan twee tot vier duikers het water in om na een half uur met de geschoten beelden weer boven water te komen. De duikers zijn onderwaterfotografen en -filmers die gewend zijn om onder moeilijke omstandigheden de mooiste beelden te maken, waaronder meervoudig Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie Raymond Wennekes. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht