De steek van een Lionfish op 46 meter!

Dit bericht is geplaatst op 30 augustus 2016
De steek van een Lionfish op 46 meter!

30-08-2016. Tijdens een lionfish hunt probeert een duiker een spinkrab te pakken. Het is onduidelijk waarom. Dan wordt hij in zijn been gestoken door een lionfish en begint de trage en ongelofelijk pijnlijke opstijging naar boven. Eerst gebaart hij nog naar zijn buddy wat er gebeurd is, wijzend naar de lionfish. Maar deze lijkt aanvankelijk meer belangstelling te hebben voor de spinkrab. Alleen stijgt hij op, kreunend van de pijn. Bekijk de film.

Duikers die dit ooit meemaakten weten hoe het voelt. De pijn na een steek van een lionfish is bijna ondraaglijk. Het slachtoffer vertelt dat hij enkele keren bijna flauwviel, toen hij eenmaal boven water was. Uiteindelijk loopt het allemaal goed af omdat hij onderwater toch de rust weet te bewaren. Zijn ervaring is een waarschuwing voor duikers die op lionfish jacht gaan. Pas op!
De jacht op de lionfish is wereldwijd een geaccepteerde manier om de opmars van deze schadelijke soort tegen te gaan. Duikers gaan massaal te water met speren en korven en treffen soms bijna lege riffen aan, waar alleen de lionfish nog heerst. Dat dit roofdier niet alleen bedreigend is voor het rif blijkt uit deze film. Bekijk de film. 

28-062016. Schorpioenvis koloniseert nu ook de Middellandse Zee

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht