De nieuwe onderwaterwereld van De Baars

Dit bericht is geplaatst op 13 januari 2016
De nieuwe onderwaterwereld van De Baars

29-01-2016. Duikstek De Baars in Noord-Brabant is een prachtig onderwaterpark rijker geworden. Het park is aangelegd met inspanningen van het Waterman Dive Center duikteam! De snoekenkooien, het enorme T-vormige kooirif en het 'Car Reef' van miniatuurauto's zijn met grote inspanningen aangelegd tot een bijzondere onderwaterwereld. Alle informatie, met een nieuw duikkaartje, vind je in Duikersgids 12. Abonneer je nu! 

Weliswaar is de Baars een duikstek waar je niet zomaar kunt gaan duiken. Volg altijd nauwgezet de richtlijnen voor toegang en parkeren om de veiligheid te garanderen en het park in stand te houden..!
Het meest opvallende object in de Baars is het tien meter lange kooirif, waar je doorheen kunt duiken. Het stevige object is gemaakt van hekken die afgedekt zijn met zeildoek. Je kunt er ook voor gaan hangen om de snoeken die erin foerageren te bekijken. Meer kooien vind je in noordelijke richting. Kijk voor een volledige beschrijving van de Baars in Duikersgids 12,  (februari 2016). Bekijk als abonnee nu al de nieuwe duikkaart.

Duikteam Waterman Dive Center

Het duikteam van Waterman Dive Center werkte drie jaar aan het onderwaterpark. En, ze zijn nog niet klaar. In de toekomst zullen meer interessante objecten worden afgezonken. Ben je een enthousiaste en ervaren duiker, je kunt altijd meehelpen. Veel interessante zoetwater stekken in Nederland worden belangeloos ontwikkeld en onderhouden door duikscholen en enthousiaste duikers. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het duiken in Nederland. Behandel daarom alle duikplaatsen met respect en waardering en duik hier volgens de richtlijnen! Wil je meer informatie? Neem contact op met Waterman Dive Center in Tilburg

Richtlijnen duiken de Baars

Met de aanleg van het onderwaterpark zijn de volgende richtlijnen opgesteld om veiligheid en behoud van het park te garanderen. Toon je respect en volg deze richtlijnen op!
Raak de objecten niet aan om schade te voorkomen. Duik niet met groepen bij instap 2 aan de zuidoostzijde. Door de beperkte parkeerruimte kunnen hier slechts enkele auto's in de berm van de weg parkeren. De uitrit van Thijssen Metaalhandel en de toericht tot de brug moeten hierbij te allen tijde vrij worden gehouden voor hulpdiensten en werkverkeer (zaterdag). Zie je al auto's in de berm staan, rij dan door naar instap 1 aan de noordzijde. Daar is veel meer parkeergelegenheid. De constructies en objecten in het park zijn met grote zorg aangelegd. Vermijd beschadigingen en meld eventuele schade of gevaarlijke situaties aan Waterman Dive Center of een van de teamleden. 

Meer over Waterman Dive Center

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht