Commotie rond vergunning flyboarden Nionplas

Dit bericht is geplaatst op 19 juni 2015
Commotie rond vergunning flyboarden Nionplas

19-06.2015. De gemeente Geertruidenberg heeft op 3 juni 2015 een vergunning verleend voor het gebruik van fly- en hooverboards op de Nionplas. Hiervoor wordt tijdelijk afgeweken van het bestemmingsplan. Het besluit heeft veel commotie veroorzaakt bij plaatselijke duikverenigingen, die allen aandringen op overleg. 

De vergunning is verleend voor een jaar, met de optie tot verlenging. Ook zijn afspraken gemaakt op welke locaties in de plas van flyboards en hooverboards gebruik mag worden gemaakt. Fly- en hooverboards worden veelal aangedreven door jetski's. Recreanten vrezen dat deze vormen van watersport de rust in de plas zullen verdrijven. Ook wordt gevreesd voor gevaarlijke situaties en verslechtering van het zicht onderwater.
Diverse duikverenigingen hebben bezwaar tegen de plannen gemaakt. De vakafdeling Ruimtelijke Ordening van de gemeente Geertruidenberg verdiept zich in deze bezwaren. Vervolgens zal een overleg worden gepland met een afvaardiging van de duikverenigingen om tot meer duidelijkheid te komen. Volgens woordvoerders van de gemeente Geertruidenberg moet gezocht worden naar een oplossing waar alle belangenpartijen zich in kunnen vinden. 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht