Boot Düsseldorf 2022 gaat niet door!

Dit bericht is geplaatst op 30 december 2021
Boot Düsseldorf 2022 gaat niet door!

Noordrijn-Westfalen schrapt het houden van grote evenementen.

Boot Düsseldorf 2022 gaat niet door. Dit maakte de organisatie vandaag bekend via een persbericht. Duitsland kent sinds 28 december verdere beperkingen om de omicron-variant van het corona-virus te bestrijden. Op basis hiervan heeft de deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) het houden van grote evenementen in januari 2022 verboden. Video: Boot Dialy. Bekijk video. Duikersgids Support Team: Dirk Hanssens en Joost Jochems. Duikersgids stekkenadvies. Abonneer je nu.

Duikbeurs Boot 2022 afgelast

Een grote teleurstelling voor liefhebbers van een van de grootste duikbeurzen van Europa. Boot Düsseldorf gaat voor de tweede achtereenvolgende keer niet door. De volgende editie staat gepland voor januari 2023. Minister van Volksgezondheid Karl-Josef Laumann legt uit: "We moeten heel voorzichtig blijven. De omicronvariant verspreidt zich in een dynamiek die we nog niet kennen maar we moeten wel vandaag handelen. Daarom hebben we in de huidige verordening inzake de bescherming van Covid grote evenementen met toeschouwers verboden." De burgemeester van Düsseldorf, dr. Stephan Keller, steunt het besluit van de deelstaat.

Pandemie overwinnen

De CEO van Messe Düsseldorf, Wolfram N. Diener, reageert als volgt: "De pandemie moet zo snel mogelijk overwonnen worden zodat de beursbranche weer volop kan functioneren. Daarom nemen we met een zwaar hart afscheid van het besluit om Boot in januari 2022 te organiseren." De maatregel sluit aan bij de wens van veel exposanten die zich grote zorgen maken over de omicrongolf. Diener besluit: "Ik vraag alle betrokkenen om steun en begrip zodat we in 2023 weer met volle kracht aan de slag kunnen. Het team van Boot Düsseldorf bedankt alle exposanten, verenigingen en partners die in deze tijd aan hun zijde staan. Ik ben ervan overtuigd dat we op weg gaan naar een succesvolle Boot 2023 nadat we de crisis hebben overwonnen."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht