Blije prijswinnaars bij opening Duiktorens Enkhuizen

Dit bericht is geplaatst op 12 april 2019
Blije prijswinnaars bij opening Duiktorens Enkhuizen

De duiktorens openden hun deuren vanaf 5 april ook voor sportduikers.

Op 5 april opende het bedrijf BC-opleidingen de deuren van Duiktoren Enkhuizen voor sportduikers. Voor beroepsduikopleidingen waren ze al open. Nu kunnen ook sportduikers er duiken via duikschool Totally Scuba. Rond de opening waren enkele prijsvragen uitgeschreven. Hier zijn de winnaars. Duikersgids Support Team: Arthur Klaphake. Foto: Arthur Klaphake.

Duiken Duiktorens Enkhuizen

Een van de vragen was hoe lang het zou duren om de toren te vullen met water. Deze prijsvraag was uitgeschreven door BC-opleidingen. Beroepsduikers konden met het juiste antwoord een gratis deelname winnen voor één persoon aan de cursus Duikmedisch Begeleider B2 herhaling (DMB-B2 HH). Sportduikers maakten kans op een jaar lang gratis toegang tot de duiktoren. Prijswinnaar Beroeps werd Michail van Staveren, met 266 uur en 38 minuten. Marcel Coret won in de categorie Sportduikers, met 168 uur (7 dagen). De werkelijke tijdsduur was 6 dagen 22 uur 35 minuten.

Pro 2000 trimvest van SEAC Sub

Duikwinkel en onderhoudscentrum, Totally Scuba verlootte met Duikeninbeeld ook nog een Pro 2000 trimvest van SEAC Sub onder alle inzenders. Deze prijs werd gewonnen door Kira van de Laak. Tot slot konden inzenders een duik winnen met een echte Kirby Morgan 27 Superlite duikhelm. Het enige wat je moest doen was zo orgineel mogelijk beschrijven waarom je die duik wilde maken. Prijswinnaar, Jeroen Beerthuizen, deed dat als geen ander. Hij werd door Jeroen Baars, eigenaar van BC-opleidingen, als een echte beroepsduiker van de neckdam voorzien en vervolgens werd de helm (16 kg) op zijn hoofd geplaatst.

Aandacht voor beroepsduiken

Tijdens de uitreiking werd ook even stilgestaan bij het beroepsduiken. Zo werd onder meer aandacht besteed aan bail-out scenario’s. Wat moet je doen als de luchttoevoer van de wal stagneert? De beroepsduiker heeft hiervoor een 8 liter flesje mee als noodlucht voorziening. Deze wordt op de rug gedragen op een harnas. Verwar dit niet met een trimvest. Het harnas wordt gebruikt om de duiker omhoog te hijsen en weer op de wal te krijgen. De helm is natuurlijk voorzien van communicatiemogelijkheden en zo was het mogelijk te horen dat er onderwater mooie foto's werden gemaakt. Duiktijd speelde natuurlijk geen rol. Jeroen Beerthuizen mocht net zo lang wegblijven als hij wilde en kwam met een grote glimlach weer boven water.   

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht