Bijna incident in Alem. Duik nooit in een haven!

Dit bericht is geplaatst op 22 augustus 2016
Bijna incident in Alem. Duik nooit in een haven!

22-08-2016. Bij duikstek Alem, vlakbij Jachthaven De Maas, is op woensdagavond 10 augustus bijna een duiker overvaren door een plezierjacht dat de haven binnenvoer. Neem als je hier gaat duiken onze waarschuwingen in acht. Ga via het weiland te water, zo ver mogelijk van de haven! Duik niet in de haven of havenmonding en maak bij intensief bootverkeer gebruik van een boei! 

Het is van groot belang om bij nieuwe duikstekken, die in onze gids of op ons platform vermeld worden, de beschrijving goed te lezen. Kun je de stek of de duikkaart niet openen? Neem dan je eigen code voor slechts 5 euro per jaar. Voor toegang tot nieuw ontdekte duikstekken op ons platform is een code nodig, tot er weer een nieuwe gids verschijnt. Ook voor het openen van alle duikkaartjes op onze website is een code nodig. Verder is elke duiker verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid. Check voor je gaat duiken eerst de omstandigheden ter plaatse. Deze zouden elk moment kunnen wijzigen. 

Te water bij haven onverantwoord

Momenteel is duikplaats Alem afgesloten, waarschijnlijk in verband met een viswedstrijd. Mocht echter de landeigenaar bezwaar maken om via het weiland te water te gaan, dan zullen we de duikplaats verwijderen daar het te water gaan bij de haven onverantwoord is. De Duikersgids houdt de ontwikkelingen hieromtrent in de gaten.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht