Beldert eerste duikstek met een thermometer

Dit bericht is geplaatst op 13 oktober 2020
Beldert eerste duikstek met een thermometer

De watertemperatuur wordt voortdurend op verschillende diepten gemeten.

De Beldert is het eerste duikcentrum in Nederland waar de temperatuur van het duikwater op een beeldscherm in de winkel is af te lezen. De temperatuur wordt voortdurend op verschillende diepten gemeten. Je kunt de actuele temperatuur zien, maar ook van bijvoorbeeld een maand geleden. Data over alle duikstekken is beschikbaar op Duikersgids. 

Duiken in de Beldert

Het systeem is al enkele weken actief. De metingen worden onderwater uitgevoerd, waarna de verzamelde gegevens op een beeldscherm in de winkel worden vertoond. Wat is de watertemperatuur op dit moment op verschillende diepten? En wat was dit jaar de koudste of de warmste dag? Een klein team enthousiaste duikers, waaronder Geurt van Uijtert, Bert Kramp, Gerrit Boskaljon, Ed Rijnhout, Heidie van Tussenbroek en Judith Steenbeek maakten deze geavanceerde thermometer mogelijk. Uiteraard verleende ook Gerard van der Heijden van duikcentrum De Beldert zijn bijdrage. De Beldert toont op een ander beeldscherm ook live onderwaterbeelden.   

Data duikstekken 

Op Duikersgids kun je behalve gegevens over de watertemperatuur nog meer data van duikstekken raadplegen, zoals het zicht en het aantal op Duikersgids gelogde duiken. Deze gegevens kun je over meerdere jaren raadplegen indien je in het bezit bent van een Duikersgids abonnement. Bekijk watertemperatuur, zicht en aantal logberichten van duikstek de Beldert. Verder beschik je met een Duikersgids abonnement onder meer over alle duikkaartjes en over onze automatische getijdenplanner. Hiermee hoef je nooit meer de tijd van te water gaan te berekenen voor een duik in de Oosterschelde. De getijden voor 2021 zijn binnenkort op Duikersgids beschikbaar. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht