Champagne voor de Duikersgids na Staatsloterij stunt

Dit bericht is geplaatst op 6 december 2016
Champagne voor de Duikersgids na Staatsloterij stunt

06-12-2016. De Duikersgids werkte deze maand onbewust mee aan een stunt die de Staatsloterij had opgezet samen met Duikteam Almere. Beiden voelden zich toch wat 'schuldig' en vonden een gebaar achteraf op zijn plaats. Vandaag arriveerde een mooie fles Champagne met een brief van de Staatsloterij. Bedankt hiervoor! De Duikersgids heeft met haar onbewuste deelname aan de actie landelijke bekendheid verworven. 

Overigens zijn veel duikers nu benieuwd naar de Reigerplas? Wat is het voor locatie? Het zicht is er goed in najaar, voorjaar en vroege zomer. Het is een visrijke plas met vooral heel veel karpers. Faciliteiten zijn er niet maar wel goede instapplaatsen. En bovenal, het is een stek in de Flevopolder waar je alleen in de Casteleynsplas behoorlijk kunt duiken. Met behulp van Duikteam Almere vonden we twee nieuwe duikstekken in deze provincie. Alle ins & outs vind je in de nieuwe Duikersgids, die in februari 2017 uitkomt. Abonneer je nu! 

De stunt met de schatkist

Wat hield de stunt met de kist in? Er zou in de Reigerplas een 'schatkist' aangetroffen zijn uit 1726 en wij meldden dit als nieuws. Vele media, waaronder Hart van Nederland en de De Telegraaf, namen het bericht over en we werkten mee aan een interview met 100%NL. Achteraf bleek het allemaal dus om een stunt te gaan. Het jaar 1726 is het oprichtingsjaar van de Staatsloterij. In de kist zat een symbolische goudstaaf ter waarde van 110.000, die tijdens de trekking op 10 december 2016 kan worden gewonnen. Zo wordt het 290-jarig jubileum van de Staatsloterij gevierd. 

Brief Staatsloterij

Bij de fles Champagne zat een brief ingesloten. Deze luidt als volgt: "Beste Errol. Graag willen we je laten weten dat het met onze stunt nooit de bedoeling is geweest om een link te leggen tussen de Staatsloterij en de Duikersgids. We hopen dat je hier niet te veel last van hebt ondervonden en dat de Duikersgids heeft kunnen profiteren van de landelijke publicitiet. We willen je graag bedanken voor het sportief opvatten van de hele gebeurtenis! Hartelijke groeten. De Staatsloterij. 

01-012-2016. Vondst 'schatkist' Zeewolde blijkt stunt Staatsloterij

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht