Australie zet drones en app in tegen haaienaanvallen

Dit bericht is geplaatst op 25 oktober 2015
Australie zet drones en app in tegen haaienaanvallen

26-10-2015. De Australische staat New South Wales gaat investeren in drones, sonar, helikopters en een app om aanvallen van haaien te voorkomen. Dat heeft de overheid van New South Wales op zondag 25 oktober bekendgemaakt. In New South Wales vond in 2015 meer dan de helft van alle haaienaanvallen van Australië plaats.

In totaal wordt 10 miljoen euro geinvesteerd. Daarbij gaat het onder meer om tien 4G-luisterposten langs de kust en nog eens tien luisterposten op plekken waar zich geregeld aanvallen voordoen. Verder wordt budget vrijgemaakt voor het testen van nieuwe methoden zoals netten in het water en slimme boeien met sonaruitrusting. Ook wordt het SharkSmart-appproject verlengd. Daarbij worden haaien voorzien van een zendertje en kunnen ze gevolgd worden in de SharkSmart-app.

Historisch moment

In heel Australië zijn in 2015 tot nu toe al 21 haaienaanvallen geregistreerd. Het afmaken van haaien was tot nog toe de meest gangbare bestrijding van dit probleem. Daarom wordt terecht gesproken van een historisch moment. "We gaan de wereld voor in New South Wales als het gaat om interactie met haaien en het gebruiken van technologie om het risico voor strandgangers te verminderen," aldus de plaatselijke autoriteiten.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht