Aanpassing RIF010 moet rechter overtuigen

Dit bericht is geplaatst op 8 november 2016
Aanpassing RIF010 moet rechter overtuigen

08-11-2016. RiF010, de geplande watersport hotspot midden in Rotterdam, geeft het niet op. Het watersportcentrum, Waar je ook moet kunnen duiken, wordt geplaagd door rechtzaken en procedures. Begin volgend jaar is er opnieuw een zitting bij de Raad van State. Met het plaatsen van een transparante, glazen overkapping over het terras van het horecapaviljoen moet het plan alsnog goedkeuring krijgen.  

De organisatie richt zich wat de openingsdatum betreft nu op het voorjaar van 2018. Als dat lukt, is dat een kleine vier jaar later dan de bedoeling was. RiF010 werd in 2014 gekozen als het beste stadsinitatief. „We wilden toen al meteen aan de slag,” aldus Edwin van Viegen, een van de intitiatiefnemers. "Maar helaas..." Met het plaatsen van een overkapping moet het nu gaan lukken. Dit zal het omgevingsgeluid doen afnemen, iets wat vooral de kerk een doorn in het oog was. Verder is bepaald dat men op zondag pas om 12.00 uur start met activiteiten en dat er rust is in geval van een uitvaart.

Wereldwijde interesse

Aan helemaal opgeven hebben de initiatiefnemers nooit gedacht. „We zijn er al een paar jaar mee bezig en ons project is al de hele wereld overgegaan. We hebben media aan de lijn gehad vanuit de hele wereld die willen weten wat wij midden in de stad gaan doen," vertelt Van Viegen. „We staan zelfs in de Lonely Planet.” Dat er een markt voor is, weet hij wel zeker. "Een vergelijkbare surfattractie in Wales heeft in korte tijd al 75.000 bezoekers getrokken. Ver boven alle verwachtingen.”
RiF010 zou in de omgeving komen te liggen van duikstekken zoals de ZevenhuizerplasSlag Stormvogel, Slag Baardmannetje, Slag Bergeend en Martins Lagoon

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht