3D printen van koraalriffen. Kan het werken?

Dit bericht is geplaatst op 31 augustus 2016
3D printen van koraalriffen. Kan het werken?

Bonaire liep reeds voorop in het beschermen en herstellen van koraal, ondermeer door het planten van nieuw koraal. Nu neemt het eiland de leiding in iets nieuws: het 3D printen van koraalriffen. Kan het werken? Een partnerschap tussen Fabien Cousteau en Harbour Village Beach Club gaat het uitwijzen. De 3D riffen krijgen dezelfde vorm, structuur en chemische opbouw als normaal koraal.   

Het doel is evident. Bescherming en ondersteuning bieden aan het prachtige koraalrif rond Bonaire dat we zo goed kennen van duikstekken als Webers Joy, Oil Slick Leap en vele andere. “We zijn blij om met deze geavanceerde technologie Bonaire als voorbeeld te stellen in de   Caribbean,” aldus Eric Ewoldt, Executive Director van Harbour Village. “We weten dat 3D printing heeft gewerkt in ondermeer Monaco en in de Golf Staten. Met de ontwikkeling van ons nieuwe Ocean Learning Center is dit de perfecte tijd om dit te lanceren in Bonaire.”

De exacte locatie van het project is nog niet vastgesteld. Het printen zelf zal plaatsvinden bij het Harbour Village’s Ocean Learning Center, een researchafdeling en denktank, met een wetenschappelijk en toeristisch doel. De visie van Fabien Costeau: “3D printin kan echte verandering tot stand brengen en daadwerkelijke groei bewerkstelligen van nieuw koraal. Deze technologie is minder arbeidsintensief dan welk koraalherstel programma dan ook. Bovendien sorteert het veel meer resultaat in een veel kortere tijd."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht