Woede om toerist die op schildpad gaat staan

Dit bericht is geplaatst op 8 mei 2020
Woede om toerist die op schildpad gaat staan

Deel dit bericht om dergelijk wangedrag uit te bannen!

Op de foto is het schokkende moment te zien waarop een toersit besluit om op de rug van een schildpad te gaan staan. Het incident vond plaats voor de kust van Lambai Island in Taiwan. Het gaat vermoedelijk om een man die samen met een groep andere toersiten in dit gebied aan het snorkelen was. Een zwemmer filmde de overtreding.

Duiken in Taiwan

Het filmen en delen van dit soort gedrag is een goede manier om zulke incidenten aan de kaak te stellen. Deze overtreder zal zo'n fout niet snel meer maken. Het filmpje gaat het hele internet over en er wordt overal schande van gesproken. De groep is aan het snorkelen voor de kust van Lambai Island in Taiwan als de schildpad plosteling onder ze door zwemt. Op de beelden is op dat moment ook de filmende zwemmer te zien. Hij probeert de snorkelaars nog te waarschuwen, maar tevergeefs. Er wordt geen acht op hem geslagen. Een van de toeristen reikt zelfs naar beneden om het dier aan te raken. Vervolgens laat hij zijn voeten zakken en gaat dan op de hulpeloze schildpad staan. Schandalig!

Zware boetes

Het mishandelde dier lijkt in nood te verkeren als het door de toerist tegen de rotsen wordt geduwd. De filmer, die de opname met een GoPro onderwatercamera maakte, schreeuwt naar de snorkelaar om hem te laten stoppen en zwemt vervolgens naar hem toe. Hij zei later geschokt te zijn door het incident en een klacht te hebben ingedien bij zowel de overheid als het Taiwanese Bureau voor Toerisme. Hij kreeg een reactie van de Marine Patrouille Administratie dat er in het gebied gepatrouilleerd gaat worden. Overtreders, die dieren lastigvallen of doden, kunnen op basis van de Taiwanese Wildlife Conservation Law tegen zware staffen oplopen en riskeren zelfs twee jaar gevangenisstraf. 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht