Ze landden om 21:00 uur en om 03:00 reden ze naar de zoutpannen

Ze landden om 21:00 uur en om 03:00 reden ze naar de zoutpannen

"De tips zijn hier goed. Laatst gaven twee Amerikanen maar liefst 80 dollar."

We zijn er. Bonaire is ons nieuwe thuis. Al een paar weken inmiddels. Onze aankomst op het eiland was echt des 'Gijs en Femkes'. We arriveerden om 21:00 uur 's avonds, maar door het tijdsverschil zaten we om 03:00 's nachts klaar wakker in bed. Toen hebben we de auto gepakt en een tourtje gemaakt naar de zuidkust. 's Morgen om 08:00 uur een ontbijtje gescoord en boodschappen gedaan. Wow....! Welkom op Bonaire.

Duiken op Bonaire

Impulsieve actie? Misschien wel, maar wat heb je aan teveel nadenken? Dan zaten we nu in de regen in Nederland. Nee hoor, voorlopig niets dan blijdschap over onze grote stap. Dat moment ook als je die trap van het vliegtuig afloopt... die warme wind, die zeelucht, heerllijk! Ik gun het iedereen in Nederland die nu de herfst tegemoet gaat. Een vriendin van Femke, die op Bonaire woont, stond ons heel lief op te wachten met twee Amstel Bright. Wat wil een mens nog meer? De huurauto stond ook netjes klaar. En daar gingen we dan in het donker, op zoek naar ons huis. Eenmaal aangekomen was het koffers uitpakken en naar bed maar om 03:00 zaten we weer recht overeind. En wat doe je dan? Juist, starten die auto en gaan. Geweldig!  

Drukte op het werk

Inmiddels verplaatsen we ons per scooter. Die huurauto werd te duur, die hadden we alleen voor de eerste dagen. Het volgende doel is onze proeftijd doorkomen, een auto kopen en allebei ons Advanced Brevet halen op weg naar het Instructeursdiploma. Als we ons Advanced hebben mogen we gratis duiken. Ook krijgen we dan twintig procent korting op onder meer materiaalhuur en specialties. Op het werk is het op dit moment erg druk trouwens. Het restaurant kampt met een personeelstekort. Daarom maak ik meer uren dan normaal. Ja, ja het leven van een kok gaat niet altijd over rozen. Het brutoloon ligt in Nederland een stuk hoger dan hier, maar Amerikanen - Buddy Dive Resort heeft veel Amerikaanse gasten - geven veel fooi en dat compenseert het weer mooi onderaan de streep. Afgelopen week gaven twee Amerikanen, die het erg naar hun zin hadden, op een rekening van 150 dollar maar liefst 80 dollar fooi.

Duiken in Buddy's Reef en Boka Katuna

De eerste duiken hebben we ook al gemaakt. We hebben de eerste dag meteen de bekende STINAPA-tag gehaald en geshopt voor een uitrusting. Femke had in Nederland nog geen eigen uitrusting, dus die moest nog even bij elkaar gekocht worden. Onze eerste duik was bij Corporal Meiss. Een makkelijke duikstek waar de vissen helemaal vertrouwd zijn geraakt aan duikers. Je kunt ze zo aanraken als je wil. Verder hebben we gedoken in Boka Katuna en Buddy's Reef, ons huisrif waar veel gasten hun eerste gewenningsduikje maken. Femke's vriendin, Larissa, was daar ook bij. Het zal niet de laatste keer zijn dat we hier duiken. Het is op ons werk en van alle gemakken voorzien. Echt top. Maar we gaan ook de uitdagende duikstekken opzoeken natuurlijk. Vorige week hebben duikers van Private Divers Bonaire een reefshark en een nurse shark gespot bij Baby Beach. Dat is aan de oostkust. Dat wordt onze volgende duik! Je zou je afvragen of we nog meer doen dan duiken en werken. Jazeker. Femke en ik zijn gek op dieren en als we tijd over hebben, spenderen we die graag bij de animal shelter. Een organisatie die weggelopen of achtergelaten dieren opvangt. Geweldig wat deze mensen doen voor de dieren.

De plicht roept weer

Oeps, ik zie dat de plicht alweer begint te roepen. Hoe rigoureus je het roer ook omgooit en hoe ver je ook reist, het leven krijgt toch altijd weer een bepaalde regelmaat. En dat is ook goed. Ik word in de keuken verwacht en Femke in de bediening. Bedankt voor alle leuke reacties. Ook van volslagen onbekenden kregen we reacties. Iemand verwarde ons nog met boer Gijsbrecht en zijn vrouw Femke van Boer zoek Vrouw, maar no problem. Tot de volgende blog. En volg ook onze logberichtjes op het Duikersgids platform.  

Groetjes van Gijs en Femke

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht