Duiker brengt toeristen in levensgevaar met duiktank 'grapje'

Dit bericht is geplaatst op 18 september 2019
Duiker brengt toeristen in levensgevaar met duiktank 'grapje'

Een dag later haalde hij dezelfde 'grap' uit met een andere duiker.

Een Chinese toerist bracht begin oktober twee mededuikers in levensgevaar tijdens een duiktrip in de Filippijnen door de kraan van hun duikcilinder dicht te draaien. Dit meldt de South China Morning Post. De man bood later zijn excuses aan met de opmerking dat het maar een grapje was. Video: The Paper. Bekijk video: 

Duiken in de Filippijnen

Beide incidenten veroorzaken veel ophef in de Chinese media en op Chinese social media. Het eerste slachtoffer kreeg op woensdag 9 oktober ademhalingsproblemen op een diepte van 15 meter, waarna hij zijn duikinstructeur waarschuwde. Deze bood hem zijn octopus aan als alternatieve luchtbron om vervolgens de kraan van zijn duikcilinder weer open te draaien. "Toen ik geen lucht meer kreeg begreep ik onmiddellijk wat er aan de hand was," aldus het slachtoffer. "De man had hier al mee gedreigd toen we ons nog op de boot bevonden, maar ik heb het toen niet serieus genomen."

Juridische stappen

Een dag later herhaalde hij dezelfde 'grap' bij een andere duiker. "We bevonden ons op 10 meter diepte toen ineens iemand boven me ging hangen en tegen me aan stootte," aldus het slachtoffer. "Eerst zocht ik er niet veel achter totdat ik plotseling niet meer kon ademen en me realiseerde dat hij mijn kraan had dichtgedraaid." Zijn buddy wist hem van lucht te voorzien en de kraan weer open te draaien. Wederom bood de man zijn excueses aan die dit keer niet geaccepteerd werden. "Het is alsof je iemand met een mes neersteekt en vervolgens zegt dat het een grapje was." Beide gedupeerden overwegen juridische stappen te nemen. De dader bleek achteraf bij geen enkele Chinese duikorganisatie bekend te zijn.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht