Instapplaats Bussloo Schurinkshof defect. Wees voorzichtig!

Dit bericht is geplaatst op 28 augustus 2019
Instapplaats Bussloo Schurinkshof defect. Wees voorzichtig!

Ken je trouwens ook Bussloo Bruggetje en Bussloo Boothelling?

De instapplaats van duikplaats Bussloo, Schurinkshof is defect. De nieuwe instapplaats is niet voor alle duikers even handig, daarom wordt nog geregeld van de oude instap gebruik gemaakt. Deze ligt echter in delen uit elkaar wat het te water gaan lastig en onveilig kan maken. Wees voorzichting als je hier te water gaat. Duikersgids Support Team: Jans van Wieren.  

Duiken in Bussloo

Verschillende leden van Duikersgids Support Team zijn bekend met de situatie en waarschuwen. "De nieuwe instap met steiger is meer voor zwemmers," aldus Lia van der Laan. "Voor duikers die gebruik maken van een dubbelset is deze plek echt niet handig. Daarom wordt die oude instap inderdaad nog gebruikt. Deze zakt wel steeds dieper weg in de bodem. Nu de trap in twee delen uit elkaar ligt, zijn de omstandigheden er niet veiliger op geworden." Volgens Daemy van Baarle is al jaren sprake van een onveilige situatie op deze plek."

Nieuwe steiger onhandig

Ook Duikersgids Support Team lid, Daemy van Baarle , stoort zich aan de situatie. "De steiger die ze hebben gebouwd is onhandig," zegt hij. "Je kan er niet vanaf met een commando sprong en dat trappetje is echt vervelend. Ik ga er ook meestal in bij de oude instap met de betonnen platen. Jammer dat deze steeds meer achteruitgaat. Het zou fijn zijn als ze daar iets nieuws zouden plaatsen. Voorzichtigheid geboden dus bij Bussloo Schurinkshof! Ken je trouwens ook Bussloo Bruggetje en Bussloo Boothelling

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht