Dive4Life investeert 350.000 euro in verbouwing

Dit bericht is geplaatst op 3 augustus 2019
Dive4Life investeert 350.000 euro in verbouwing

400 nieuwe rotspanelen, 10 ton modelleringsmiddel en nog veel meer.

Dive4Life in Siegburg investeert ongeveer 350.000 euro in de renovatie van de duiktoren. De lege toren biedt nu een zeldzame aanblik. "Na tien jaar gebruik is het tijd voor een 'make-over," aldus directeur Manfred Narres. Duik jij weleens in Dive4Live. De officiële heropening is gepland voor zaterdag 17 augustus 2019.

Duiken in Duitsland

De verbouwing wordt enorm. Er is een echte rotssteen-expert ingehuurd om de klus moet klaren. Het werk vordert gestaag. Voor het Kunstfels-Landschaft zijn ongeveer vier weken werktijd gepland, daarna zorgen schilders voor een nieuwe verflaag in het duikcentrum. Verder wordt een nieuw, ultramodern compressorsysteem geïnstalleerd. Dit betekent dat in de toekomst naast perslucht ook Nitrox kan worden aangeboden. De duiktoren is vanaf 10 augustus 2019 officieus open voor de eerste belangstellenden, met 25 procent korting op toegang en verhuur. De officiele opening is op 17 augustus gepland.

Feiten en cijfers verbouwing

Enkele feiten en cijfers betreffende de verbouwing van Dive4Life, met een kleine opsomming van gebruikte materialen: 50 ton bouwafval (sloop en verwijdering van de bestaande kunstmatige rotsen), 400 nieuwe rotspanelen, 10 ton modelleringsmiddel en 125 vierkante meter metaalgaas, 25.500 boorgaten (waarvan 500 voor het vastzetten van de panelen en platforms), 125 strekkende meter draadstangen en 500 strekkende meter vierkante buizen. Nieuwe informatie over Dive4Life vind je tezijnertijd op het Duikersgids Platform.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht