"Zo kraakten wij de eerste escaperoom onderwater"

Dit bericht is geplaatst op 24 juli 2019
"Zo kraakten wij de eerste escaperoom onderwater"

Recordhouders vertellen hoe ze het deden.

Het record van de escaperoom in Berendonck Aquavilla is in handen van Duikteam Scuba World Arnhem en Duikvereniging Merou. Met een samengesteld team wisten zij een tijd neer te zetten van 1 uur, 8 minuten en 40 seconden. Daarmee wisten zij zelfs de duikers van Duikteam De Kaaiman te verslaan. Hier is hoe zij het deden. Een tipje van de sluier.

Duiken Berendonck Aquavilla

Mariska Weijmans van Scuba World Arnhem: "Op zondagochtend 21 juli was het zover. In een samengesteld team van Duikteam Scuba World Arnhem en Duikvereniging Merou zouden we wel eventjes de eerste escaperoom onderwater oplossen. Nou, dat viel behoorlijk tegen. Het is een moeilijk, maar intrigerend spel. Tijdens de briefing krijgen we te horen wat de bedoeling is. Op locatie heeft zogenaamd een onderzoeksproject met algen plaatsgevonden en daarbij is iets mis gegaan. De stappen van het onderzoek zijn uitgewerkt in het logboek van de betrokkenen. Aan ons de taak om de problemen te ontrafelen en duidelijkheid te scheppen rondom dit onderzoek."

Communicatie versleuteld

Mariska vervolgt: "Er is echter een groot probleem. Het laboratorium heeft een boven- en een onderwater gedeelte en de communicatie tussen de onderzoekers was versleuteld. Genoeg codes om te kraken dus. Alleen door goed samen te werken met je teamleden in het onderwaterhuis is de oplossing te vinden. Achteraf k moet zeggen dat het echt een ontzettend leuke ervaring was. Duikvereniging De Kaaiman mag apetrots zijn met deze leuke en ingewikkelde escaperoom. Veel meer kunnen wij natuurlijk niet verklappen maar het was een superleuke ervaring die je echt een keer moet beleven. Heel veel succes!"

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht