Tijdelijk duikverbod. Aanpassingen duikwrak Le Serpent

Dit bericht is geplaatst op 7 juni 2019
Tijdelijk duikverbod. Aanpassingen duikwrak Le Serpent

Reefballs en kleine wrakjes gewoon beduikbaar.

Volgende week start Staatsbosbeheer met het uitvoeren van aanpassingen aan duikwrak Le Serpent in de Grevelingen.Tijdens de werkzaamheden geldt een tijdelijk duikverbod in en om het wrak. Je kunt van 12 tot en met 21 juni niet op Le Serpent duiken. De reefballs en de kleine wrakjes zijn gewoon beduikbaar.

Tijdelijk duikverbod Le Serpent

Volgende week start Duik- en Bergingsbedrijf Europa met de opdracht. Duikers worden op locatie met informatiebordjes geattendeerd op het tijdelijke duikverbod. Staatsbosbeheer gaat het voor- en achterruim permanent afsluiten. Daarnaast worden de bestaande duik- en begeleidingslijn door de twee grote ruimen in het centrale deel van het wrak aangepast en verlegd. Deze lijnen worden gekoppeld aan een nieuw aan te brengen gidslijn op het dek aan bakboordzijde. Met deze aanpassingen worden donkere ruimten permanent afgesloten en de duikveiligheid vergroot.

Aanleiding maatregelen

De maatregelen worden genomen naar aanleiding van het duikincident dat in 2018 in het wrak plaatsvond. Na onderzoek werd vastgesteld dat de ruimten in het wrak onoverzichtelijk kunnen zijn en het zicht, mede door opdwarrelend sediment, in het achterste gedeelte van het wrak beperkt is. Staatsbosbeheer is sinds 1 januari 2018 eigenaar en beheerder van de drie scheepswrakken in Scharendijke, de Rat, de Zeehond en Le Serpent. Het betonnen, zestig meter lange schip, is in 2011 afgezonken in de Grevelingen. Het duikwrak is voor zowel nationale als internationale duikers een bijzonder duikobject.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht