Onderwaterpark voor visueel beperkten in 't Zuth

Dit bericht is geplaatst op 2 juni 2019
Onderwaterpark voor visueel beperkten in 't Zuth

Objecten zijn onder meer delen van een oude kloosterkerk.

Op zondag 23 juni opent Stichting Red Lobster Divers uit Deurne een onderwaterparcours voor mensen met een visuele beperking in duikplaats 't Zuth in Bakel. Objecten zijn onder meer speeltoestellen, ornamenten uit het oude gemeentehuis van Oosterhout en onderdelen van een oude kloosterkerk. 't Zuth wordt beheerd door de stichting Duikspot Noord Brabant Oost (DNBO), waar ook Red Lobster onderdeel van uitmaakt.  

Duiken in 't Zuth

"We willen met het parcours de onderwaterbeleving leuker maken voor blinde en slechtziende duikers," vertelt Frans Lobbe, oprichter van de Red Lobster. "Er is een maquette van het parcours gemaakt, waarmee zij zich vooraf op de route kunnen voorbereiden door het aan te raken." Het parcours was al twee jaar in de planning. Het is ontworpen door hovenier Eric Kuipers uit Oosteind en met hulp van de Koninklijke Landmacht aangelegd. De plek belooft voor duikers met een visuele beperking een leuk avontuur te worden, maar eigenlijk kunnen alle duikers hiervan genieten. Op de Duikersgids kaart van 't Zuth staan nog geen objecten aangegeven. Hieraan wordt gewerkt.

Aanleg onderwaterparcours

De aanleg vond plaats van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei. Daarbij moesten diverse obstakels overwonnen worden. Frans Lobbe: “Hoe krijg je betonnen objecten, waarvan sommige met een gewicht van honderden kilo's naar Bakel en hoe plaats je die onder water? Verder bestonden enkele ornamenten uit meerdere delen, die onder water aan elkaar bevestigd moesten worden.” De meeste objecten zijn inmiddels geplaatst. De stichting doet een oproep aan omwonenden die van oude beelden of ornamenten af willen, contact op te nemen met de organisatie. De stichting Red Lobster Divers zet zich in voor mensen met met allerlei beperkingen, van een visuele beperkingen en autisme tot down syndroom of een andere beperking.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht