Netflix serie over redding Thaise voetballertjes

Dit bericht is geplaatst op 30 april 2019
Netflix serie over redding Thaise voetballertjes

Al tijdens hun verblijf in de grot werd de Thaise overheid benaderd door grote filmmaatschappijen

Er komt een Netflix serie over de spectaculaire reddingsoperatie in juli 2018, waarbij jonge Thaise voetballertjes gered werden uit een grot. Het Thaise Ministerie van Cultuur heeft daarvoor toestemming gegeven. Netflix gaat de serie uitbrengen met productiemaatschappij SK Global Entertainment. Over de naam van de serie of de exacte uitzenddatum is nog niets bekend.

Universal en Warner Bros

Volgens het betrokken ministerie krijgen de jongens en hun coach elk omgerekend 84.000 euro voor de reeks. Zij mogen niet meer met de media praten. Al tijdens hun verblijf in de grot werd de Thaise overheid benaderd door grote filmmaatschappijen zoals Universal en Warner Bros. De serie vertelt hoe de jongens in de grotten overleefden en uiteindelijk door duikers gered werden. De jongens kwamen als gevolg van opkomende vloedstromen op 23 juni 2018 vast te zitten in de Tham Luang-Khun Nam Nang Non Grot in de provincie Chiang Rai. 

Ook film genaamd The Cave

Na hun redding heeft het voetbalteam veel belangstelling gehad van de media. De jongens reisden enkele weken lang de wereld rond als wereldberoemd voetbalteam. Ze verschenen in verschillende nieuwsuitzendingen, talkshows en andere live tv-programma's. Naast de Netflix-serie wordt gewerkt aan een Thaise film met de titel The Cave over dezelfde reddingsoperatie. De film moet in juni in première gaan, een jaar nadat de jongens vast kwamen te zitten in de grot.

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht