Eerste sepiola 2019 gespot bij 't Dolfijntje

Dit bericht is geplaatst op 21 april 2019
Eerste sepiola 2019 gespot bij 't Dolfijntje

Spot jij ook een sepiola of een sepia, log op Duikersgids

Op zaterdag 20 april 2019 is bij duikstek 't Dolfijntje in de Grevelingen een sepiola gespot. Het is de eerste sepiola die dit jaar wordt gepost op Duikersgids. De sepiola is waargenomen door Bea tijdens een nachtduik. Ook bij de Zeelandbrug zijn al diverse sepiola's gespot. Het wachten is nu op de eerste sepia van 2019. Heb jij een sepia waargenomen tijdens jouw duik. Log je waarneming op Duikersgids.

Duiken met sepiola's

Sepiola's komen veel voor in Nederland, naast de wat grotere sepia en de pijlstaartinktvis. In de zomer, als de jonge sepia’s net uit hun eieren komen, is het moeilijk beide soorten uit elkaar te houden. Let op de rand om de mantel van hun lichaam. Deze loopt bij sepia's als een ononderbroken rand om het lichaam. Sepiola's hebben dit niet, zij hebben twee vinnen aan weerszijden van hun lichaam. Wil je bijhouden waar de afgelopen jaaren sepia's en sepiola's gevonden zijn? Zoek in Duikersgids Logberichten

Duiken in 't Dolfijntje

Wil je ook duiken in 't Dolfijntje? Let dan goed op onze Duikersgids kaart. Jarenlang bestond onduidelijkheid onder welke voorwaarden je hier mag duiken. Overleg met onder meer de NOB leverde de volgend kaart op. Duik je buiten de aangegeven gebieden, bijvoorbeeld door over te steken naar duikstek 't Koepeltje, dan riskeer je een boete. Opvallend in de laatste logberichten bij 't Koepeltje is dat twee keer over zeehonden wordt gelogd. Zowel Brian en Mark als Marco ontmoetten tijdens hun duik zeehonden.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht