Grote fuik veroorzaakt gevaar voor duikers bij Geersdijk

Dit bericht is geplaatst op 14 april 2019
Grote fuik veroorzaakt gevaar voor duikers bij Geersdijk

"De fuik ligt vlakbij de instapplaats, pas dus goed op of ga elders duiken!"

Een meterslange fuik veroorzaakt gevaar potentieel voor sportduikers bij duikplaats, Geersdijk. Rogier Dittner, lid van Duikersgids Support Team waarschuwt: "Het is een legale fuik, vermoedelijk hokfuik. Dit zijn grote fuiken met meerdere netten, waar je ongemerkt in terecht kunt komen. De fuik ligt midden in het duikgebied!" Rogier meldde het gevaar bij de gemeente, die het visbedrijf in kennis stelde. "Helaas is het niet zeker of de visser actie zal ondernemen." Duikersgids Support Team: Rogier Dittner. 

Duiken Geersdijk 

Meer duikers delen deze ervaring. Ook Stefan en Fred logden hierover op Duikersgids. Gelukkig is de fuik goed vanaf de kant waar te nemen. Het object kan zeker voor onervaren duikers een gevaar vormen. Blijf dus uit de buurt of ga elders duiken zolang de situatie onveilig blijft. Hokfuiken zijn vijf meter hoge, trechtervormige fuiken die op een diepte van 12 meter worden uitgezet. Ze zijn aan de oppervlakte te herkennen aan de bevestigingsstaken.

 Aan de voorzijde loopt een tien tot twintig meter lange schutwand, meestal haaks op de oever. Aan het eind van de wand zijn aan weerszijden schuine netten geplaatst die naar de ingang van de fuik leiden. 

Meld gevaar of schade 

Rogier deed de melding inmiddels meer dan een week geleden. Sindsdien is de situatie niet veranderd. Duikersgids zal contact opnemen met de NOB indien er geen maatregelen worden genomen om de veiligheid van duikers te garanderen. Eerder deze maand werd gevaarlijk vistuig verwijderd bij de Bergse Diepsluis en Nieuwe Kerkweg den Osse na tussenkomst van Duikersgids Support Team en de NOB. Wil jij ook nuttige informatie over duikstekken bijhouden en aan ons doorgeven? Word lid van Duikersgids Support Team of steun ons met een abonnement. Bedankt! 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht