Duikboei verplicht. Risico op boetes bij duiken in Zevenhuizerplas

Dit bericht is geplaatst op 29 maart 2019
Duikboei verplicht. Risico op boetes bij duiken in Zevenhuizerplas

Voorkom een boete en neem kennis van de nieuwe regelgeving.

Bij de Zevenhuizerplas riskeer je als duiker sinds kort een geldboete als je geen duikboei gebruikt. Dit deelde een handhaver duikers mee van duikcentrum MaiDiving in Rotterdam. De maatregel kan verband houden met de verhuur van elektrische vaartuigen op de plas door het bedrijf Lake7. Er staan geen verbodsborden. Duikersgids Support Team: Laura Maissan. Foto: Elles de Vries. 

Duiken in de Zevenhuizerplas

MaiDiving adopteerde enkele maanden geleden de duiklocatie Boothelling in de Zevenhuizerplas, in samenwerking met Project AWARE. Tijdens een van hun duiken werden zij over de nieuwe situatie geïnformeerd. "Wij zijn hier regelmatig te vinden voor het verzorgen van duikopleidingen en wij ruimen tijdens de duiken het afval op dat onder water ligt. Recentelijk lazen wij een artikel op Duikersgids dat een ondernemer in de buurt elektrische bootjes verhuurt. Toen we hierover in gesprek raakten met een medewerker van Staatsbosbeheer vertelde hij ons dat duikers tegenwoordig een boete kunnen krijgen, in verband met nieuwe regelgeving."

Duikboei of duikvlag

De regels zijn volgens de handhaver als volgt: "Een duikboei, duikvlag of andere markering is verplicht op deze locatie. Duikers die dit niet naleven, riskeren een boete. Daarnaast is de duiker zelf verantwoordelijk voor eventuele schade mocht zich een aanvaring voordoen met een andere watersporter, indien er geen markering wordt gebruikt." Duik jij weleens in de Zevenhuizerplas. Wat zijn jouw ervaringen met de elektrische bootjes? En ben je weleens door een handhaver aangesproken? Lake7, het bedrijf dat de elektrische bootjes verhuurt, is gevestigd aan de westkant van de plas, met als dichtstbijzijnde duiklocatie, duikstek Boothelling. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht