Storm Malta beschadigt Tug 2 en HMS Maori

Dit bericht is geplaatst op 12 maart 2019
Storm Malta beschadigt Tug 2 en HMS Maori

Beide wrakken liggen relatief ondiep waardoor ze bij storm snel geraakt worden.

De storm, die Malta in het weekend van 24 februari trof, heeft effect gehad op zeker twee duikplaatsen. Tug 2 is weer verplaatst en de HMS Maori is wederom een stuk verder ingezakt. Dit melden duikers van duikschool Corsair Diving Malta die op 11 maart 2019 op het wrak doken. Beide wrakken liggen relatief ondiep waardoor ze eerder schade ondervinden van stormen. Newsreport Ben Leermakers.

Duikplaatsen op Malta

Tug 2 is als gevolg van de storm verschoven, nadat het wrak ook in de storm van 2016 van positie was veranderd. Het wrak ligt nu weer parallel aan het rif en is een stuk richting de haven verplaatst. De gevolgen voor de HMS Maori zijn nog groter. Grote delen van het dek zijn ingestort waardoor penetratie van het wrak nu bijna onmogelijk is. Mooi aan de Maori was dat je aan stuurboordzijde langs het wrak kon zwemmen en door de patrijspoorten kon kijken. Nu een groot deel van de stuurboordzijde is ingestort, is dit nog slechts beperkt mogelijk. 

Nieuwe juweeltjes HMS Maori

De storm legde bij de Maori ook een paar nieuwe juweeltjes bloot. De duikers van Corsair Diving Malta ontdekten een grote helm en een gasmasker die tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt zijn door de bemanning van het schip. Helaas lukte het ze nog niet om foto's te maken. Kennelijk is de zichtbaarheid nog te beperkt. Tijdens de storm raakte ook een grote visfarm beschadigd waardoor honderden tonnen zeebrasems wisten te ontsnappen. Helaas zijn veel vissen niet lang daarna dood gegaan. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht