Onderwater bos geplaatst in Twiske Kure Jan Strand

Dit bericht is geplaatst op 26 februari 2019
Onderwater bos geplaatst in Twiske Kure Jan Strand

Het bos is nog niet klaar, er worden nog 15 bomen geplant.

Leden van Down Under duikteam plaatsten in het weekend van 23 februari in duikplaats Twiske Kure Jan Strand het eerste gedeelte van een onderwaterbos. Er zijn zeventien bomen geplant. Het bos, dat de naam Cousteau bos krijgt, is nog niet klaar. Op 10 maart wordt het afgemaakt. Je bent welkom om te helpen? Vragen? Stel je vraag direct aan duikcentrum Down Under. Foto: Jeanne de Leeuw. Film: Dirk van Os. 

Duiken Twiske Kure Jan Strand

Het onderwaterbos moet het duiken in Twiske Kure Jan Strand een extra dimensie geven. Hopelijk wordt het een goede plek waar snoekbaarzen en baarzen hun eitjes afzetten. Verder is het natuurlijk prachtig om deze rovers tussen de takken van het bos te zien hangen, wachtend op een prooi die voorbijkomt. Het wordt een flinke klus om het bos af te maken. Er worden weer vijftien bij geplaatst zodat een volwaardig bos ontstaat. Sommige van de bomen zijn metershoog. 

Meld je aan bij Down Under

Er zijn twee ploegen nodig om de klus in Twiske Kure Jan Strand te klaren, een onderwaterploeg en een bovenwaterploeg. Jouw deelname wordt gewaardeerd. Geef door aan duikcentrum Down Under of je boven- of onderwater wil helpen. Je dient zondagochtend om 10:00 aanwezig te zijn bij Down Under om vandaar naar de duikstek te vertrekken. Je bent tot 15:00 uur 's middags bezig. Bedankt voor je deelname. De bomen worden beschikbaar gesteld door 't Twiske Beheer. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht