Dertig Belgische lijnbussen te koop voor een prikkie

Dit bericht is geplaatst op 22 februari 2019
Dertig Belgische lijnbussen te koop voor een prikkie

Plannen om een object af te zinken in jullie duikstek?

Plannen om een object af te zinken in jullie duikstek? Dan hebben we een leuke tip. Er staan in België dertig oude lijnbussen te koop voor een prikkie. Het startbod was enkele dagen geleden nog zo laag als 450 euro. De bussen verkeren in goede staat, maar vormen natuurlijk ook een prachtig duikobject. Iest voor de Nekker, de Toolenburgerplas, de Beldert of 't Zuth?

Duiken in Nederland en België

De bussen wachten bij veilingshuis Moyersoen in het Belgische Hasselt op een nieuwe eigenaar. De veiling loopt nog tot 25 februar. Prijzen varieren tussen 500 en 2000,00 euro. Je moet je aankoop op uiterlijk 4 maart ophalen. De bussen komen uit het jaar 2000. Je hebt er daarna nog wel wat werk aan. Het vervoer is geen probleem, de bussen rijden nog. Maar ze moeten natuurlijk wel op een eco-vriendelijke manier klaargemaakt worden als duikobject. De 9,6-liter zescilinder dieselmotor, met een automatische transmissie, moet verwijderd worden, evenals alle andere milieubelastende en potentieel voor duikers gevaarlijke onderdelen.   

Bijzonder feneomeen Onderwaterpark Twiske   

Dat onderwaterobjecten van waarde kunnen zijn voor duikers en voor het onderwaterleven wordt bewezen in met dit bijzondere fenomeen in het Onderwaterpark TwiskeHet spreekt vanzelf dat het plaatsen van een onderwaterobject, zoals een stadsbus, moet gebeuren in overleg met de beheerder van de duikplaats of met de gemeente. Ook is het van belang dat objecten deskundig en veilig geplaatst worden. Niet elke stek is geschikt en niet iedereen houdt ervan.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht