Is de herleidingtabel voor de Oosterschelde verouderd?

Dit bericht is geplaatst op 6 september 2018
Is de herleidingtabel voor de Oosterschelde verouderd?

De herleidingstabel is vele jaren geleden gemaakt, sindsdien is veel veranderd

Is de herleidingstabel verouderd? Of gebruik je hem nog altijd zonder problemen? De herleidingstabel, om duiken in de Oosterschelde te plannen, is lang geleden gemaakt door sportduikers. De Oosterscheldekering bestond toen nog niet en de stroomatlas was nog gerelateerd aan het HW in Zierikzee. Ook de Duikersgids Getijdenplanner is op deze tabel gebaseerd. Wat vind jij? Is het tijd voor een update? Foto: Lia van der Laan. 

Duiken in de Oosterschelde

De Oosterscheldekering is van invloed op het getij, zandbanken verschuiven en er vindt verzanding plaats. Dit alles zou ook de tijdstippen van de stroomkentering kunnen veranderen. In hoeverre is dit daadwerkelijk het geval? André Bandell, voorzitter van de NNDF, wil dat samen met ons uitzoeken. Als duikend Nederland vindt dat de tabel verouderd is, is er werk aan de winkel. Samen met vele tientallen andere duikers zouden we dan gegevens moeten verzamelen die als basis gaan dienen om een nieuwe tabel te maken.   

Nieuwe herleidingstabel

Welke informatie is dan belangrijk? Vele tientallen duikers zouden op tal van duikplaatsen het tijdstip van de kentering aan ons moeten doorgeven. Als er op die manier voldoende gegevens binnenkomen, kan op basis daarvan een nieuwe herleidingstabel gemaakt kunnen worden. Als uitgangspunt zal het HW en LW in Stavenisse gebruikt worden. Het intitiatief komt van André Bandell. Het kan ook jouw initiatief worden, maar eerst de vraag. Ervaar jij de huidige tabel als verouderd?  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht