Steiger, silo en gemarkeerde duikroutes in aanleg in Onderwaterpark Twiske

Dit bericht is geplaatst op 6 augustus 2018
Steiger, silo en gemarkeerde duikroutes in aanleg in Onderwaterpark Twiske

Ontwikkeling Onderwaterpark Twiske in volle gang

In het Onderwaterpark Twiske zijn deze week een duiksteiger geplaatst. Ook is een voedersilo afgezonken. De silo moet dienst gaan doen als grot. Daarnaast zijn gemarkeerde duikroutes in aanleg om de duikbeleving in de plas te verbeteren. De lijnen worden veilig gezekerd en langs witte kuubscontainers (ibc's) gespannen op anderhalve meter boven de bodem. Op deze manier wordt geen sediment opgewerveld en kunnen duikers niet per ongeluk in een object terecht komen.

Duiken Onderwaterpark Twiske

De duikroutes zijn een belangrijke aanwinst voor het onderwaterpark omdat de plas steeds voller wordt. Ze worden professioneel aangelegd zodat er veilig gedoken kan worden. Route 1 begint voor de steiger en route 2 bij het ponton. Dit zijn de standaardroutes die iedereen kan volgen. Ze zijn vooral leuk voor beginnende duikers omdat je vrij eenvoudig langs alle objecten kunt duiken. Route 3 en 4 worden de routes voor gevorderde duikers, scooterduikers en techduikers. Er komt ook nog een route 5 die naar het diepste punt op 35 meter voert.

Project in uitvoering

Op de containers staat met nummers aangegeven op welke route je je bevindt. Door de containers wit te maken en te houden, zullen ze ook bij beperkt zicht goed herkenbaar zijn. Alle containers zijn inmiddels afgezonken, de komende weken worden ze op hun plek gezet. Het park is dan nog niet af, het is nog steeds een project in uitvoering. Af en toe worden duikers opgeroepen om te helpen. Houd de facebookpagina van het Onderwaterpark Twiske in de gaten. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht