Bouw grootste onderwater­filmstudio van Europa in België

Dit bericht is geplaatst op 5 augustus 2018
Bouw grootste onderwater­filmstudio van Europa in België

De studio heeft tal van voorzieningen voor special effects en is gericht op internationale waterfilmproducties

In het Belgische Vilvoorde is de bouw van de grootste onderwater­filmstudio van Europa aan de gang. De studio zal gebruikt worden voor de opnames van films waarin allerlei waterscènes een rol spelen. Op 2 januari 2019 moet de studio klaar zijn voor gebruik. De studio heeft tal van voorzieningen voor special effects en is gericht op internationale waterfilmproducties.

Studio onder water

De filmstudio’s behoren toe aan Lites, een bedrijf dat filmapparatuur verhuurt aan filmproducties. Wim Michiels, CEO van Lites en zelf cameraman voor filmproducties met scènes onder water: “Er is een waterbassin van 9 meter diep met een oppervlakte van 480 m², maar als dat niet groot genoeg is, kunnen we ook de hele studio gewoon onder water zetten, zodat we een wateroppervlakte krijgen van 1250 m². Daarin kunnen we zowel op het water als onder water filmen.” Het waterbassin is bovendien verwarmd, waardoor het hele jaar door onderwateropnamen gemaakt kunnen worden.

Special effects

Er kunnen ook heel wat special effects toegepast worden op de opnames. Verder is er speciale verlichting waardoor we verschillende weersomstandigheden kunnen simuleren. We kunnen het zowel bewolkt of net heel zonnig laten lijken. Met één druk op de knop kunnen we ook golven tot één meter hoog creëren. Ook de look van het water kan veranderd worden. Het kan bijvoorbeeld troebel gemaakt worden, om een vuile rivier voor te stellen”, aldus Michiels. Naast de onderwaterfilmstudio worden er ook gewone filmstudio’s gebouwd voor normale opnamen boven water. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht