Klagende boswachter waarschuwt duikers bij Bommenede na bijna-ongeluk

Dit bericht is geplaatst op 3 juni 2018
Klagende boswachter waarschuwt duikers bij Bommenede na bijna-ongeluk

Duikers zouden bijna overvaren zijn door een boot

Duikers zijn bij duikstek Bommenede aangesproken door een klagende boswachter. Er zou in de vaargeul worden gedoken en enkele duikers zouden bijna overvaren zijn door een boot. Eerder was een onderwaterfotograaf aangesproken door een windsurfinstructeur. Hij wilde hem en zijn buddy verbieden om op deze locatie te duiken. Hoe duik je veilig in Bommenede? Wat mag wel en wat mag niet?

Duiken in Bommenede

De windsurfinstructeur claimde de locatie omdat hij hier zijn brood moest verdienen. De duikers zijn toch het water in gegaan. Een van hen mist een been en deze locatie is zeer geschikt voor mindervalide duikers. Het werd geen fijne duik omdat de instructeur boven hun hoofd zijn surflessen hield. Het was niet de eerste keer dat de duikers dit meemaakten. Ook andere duikers ondervonden problemen met surfers bij Bommenede, zij legden dit voor aan de NOB.

De NOB bevestigt Bommenede als duikstek

De NOB bevestigd dat de duikstek Bommenede bedoeld is voor zowel duikers als surfers. Surfen en duiken zijn op deze plek allebei toegestaan! Weliswaar raadt de NOB aan om, als je er gaat duiken, afspraken te maken met de eventueel aanwezige surfers over het gebruik van deze plek. Neem ook een duidelijk zichtbare duikvlag mee en denk eraan dat duiken in het betonde vaarwater niet is toegestaan. Mocht je problemen ondervinden bij Bommenede, meld het op Duikersgids of leg het voor aan de NOB.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht