Groot kunstmatig onderwaterrif in Alphen

Dit bericht is geplaatst op 11 mei 2018
Groot kunstmatig onderwaterrif in Alphen

Het Onderwater Natuurpark Zegersloot, in de Zegerplas in Alphen aan den Rijn, krijgt steeds meer vorm. Het wordt gemaakt van rioolbuizen, houten balken en betonblokken. De poort naar het onderwaterpark werd op 9 mei 2018 afgezonken door wethouder Kees van Velzen. De kick-off van het natuurpark zelf vond plaats 21 mei 2016 met het afzinken van de 'Gatenkaas'. Bekijk film: 

Duiken Natuurpark Zegersloot

Het rif, waar ook het wrak van de Regina Maris ligt, heeft een positief effect op de waterkwaliteit en de begroeiing. De aanleg ervan was een lang gekoesterde wens van de Alphense duikvereniging, Atlantis. De leden willen op deze manier zowel de natuur als de duiksport bevorderen. Het park wordt onder meer gesponsord door de Provincie, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Rabo Rijnstreekfonds.

Duiken Zegersloot

Alles over het Onderwaterpark Zegersloot, met alle voorzieningen en objecten onder- en boven water, vind je terug in Duikersgids 15 (2019). Het park ligt in de Zegerplas in Zuid-Holland, vlakbij de duikstek Zegerplas, ook wel de Chinees genoemd. Ook in Noord-Holland, in 't Twiske, is met steun van diverse partijen de ontwikkeling van een onderwaterpark bezig. Onderwaterparken zijn, mits deskundig aangeled, goed voor het milieu en de duiksport. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

› Wrak Regina Maris doet zijn werk › Het afzinken van de Regina Maris › Onderwaterpark Zegersloot tijdelijk gesloten

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht