KNRM is er ook voor sportduikers

Dit bericht is geplaatst op 14 januari 2018
KNRM is er ook voor sportduikers

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) is er ook voor sportduikers. De KNRM redt onder alle weersomstandigheden en werkt met allemaal vrijwilligers. Dit jaar staan ze op Duikvaker, kom je langs hun stand? De inzet voor duikers is in aantallen gelukkig heel beperkt. Vorig jaar haalde de KNRM ongeveer acht duikers uit het water. Bas Brand mocht onlangs met zijn buddy deelnemen aan een training van het KNRM ter Heide.  

KNRM en sportduikers

De oefening begint met briefing waarin redders en de duikers van elkaar kunnen leren. Wie doet wat? En hoe gaat de KNRM te werk bij het redden van een duiker op zee? Over een kalme zee wordt koers gezet naar de plaats waar de actie gaat plaats vinden. Bas: "We rolden van de boot het water in. Er was toch wel een stroming. Het zicht was nihil dus duiken was geen optie. De boot verlaat ons en na een poosje komen de redders eraan. Een soepele, goed op elkaar ingespeelde, reddingsactie volgt. We worden met behulp van een net uit het water gehaald."

KNRM Redding op zee

De actie verloopt gestroomlijnd. Eerst wordt een van de andere duikers door twee vrouwelijk KNRM's stabiel in het water gehouden. De duikset wordt uitgedaan en vervolgens in het net gegooid, waarmee je uit het water gevist wordt. Als je echt in nood bent weten deze kundige mensen heel goed hoe ze je kunnen helpen. Dat blijkt wel. Het team werk perfect samen. Terug aan land kijken we terug op een superleuke en leerzame oefening. Ik stap de volgende keer met een gerust hart de Noordzee in, wetende dat er kundige hulpverleners klaar staat in geval er iets mis mocht gaan."

Steun de KNRM.  Wordt donateur

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht