Stand van zaken brug De Baars

Dit bericht is geplaatst op 13 november 2017
Stand van zaken brug De Baars

De toegang tot duikstek De Baars (zuidoostzijde) blijft nog onzeker, nadat de brug aan de zuidoostkant eind oktober gesloopt is. De sloop verrastte zowel de vissers als duikers. Vanaf 1 januari 2018 gaat het gebied over naar de gemeente Goirle, die voornemens is een 'duiker' te plaatsen aan de noordoostzijde dus niet op de oude positie van de brug. Het verzoek van de NOB om ter vervanging van de brug een loopbrug te plaatsen wordt vooralsnog niet gehonoreerd.

Nieuwe kansen duiken De Baars

De gemeente Goirle meldt dat er geen concrete plannen zijn om een nieuwe (loop)brug te plaatsen. Een nieuwe loopbrug kost volgens de gemeente al snel € 50.000. Over het gebruik van de plas door duikers zou niets bekend zijn. Weliswaar heeft Waterman Dive Center al jaren een vergunning van de gemeente Tilburg om in de Baars duikobjecten af te zinken. Volgens de gemeente Goirle heeft het waterschap plannen om het gebied opnieuw in te richten. Dit kan nieuwe kansen bieden voor de duiksport. De NOB bereidt zich hierop voor en doet een oproep aan plaatselijke duikscholen om de gemeente gezamenlijk op formele wijze te benaderen. Voorlopig wordt eerst de reactie van het waterschap afgewacht.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

› Toegang De Baars straks alleen via noordoever › Brug De Baars gesloopt. NOB dient verzoek in om loopbrug › Ook vissers boos over weghalen brug De Baars › Geen nieuwe brug voor de Baars. NOB neemt actie

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht