Ook vissers boos over weghalen brug De Baars

Dit bericht is geplaatst op 29 oktober 2017
Ook vissers boos over weghalen brug De Baars

Niet alleen duikscholen, maar ook vissers worden gedupeerd nu de brug aan de zuidkant van De Baars is weggenomen. Vooral visvereniging KEHV Ruisvoorn ageert tegen de maatregel, die ook de vissers verrast heeft. Waterman Dive Center wil met Ruisvoorn en met andere duikscholen optrekken om de brugverbinding terug te krijgen. Voorlopig wordt het verzoek van de NOB voor de aanleg van een nieuw loopbruggetje, nog afgewacht.

Duiken in De Baars

Het contact tussen Waterman Dive Center en visvereniging KEHV Ruisvoorn kwam per toeval tot stand toen leden van De Waterman een nieuw autowrak wilden afzinken. De werkzaamheden aan de plas werden door vissers opgemerkt, waarna discussie ontstond over de rechtmatigheid hiervan. Waterman Dive Center beschikt al jaren over een vergunning van de gemeente Tilburg om in De Baars objecten af te zinken. Achteraf blijkt de visverening hier niet van op de hoogte te zijn. Verder getuigen Facebook discussies tussen vissers van veel onbegrip en onwetendheid. 

Meer begrip en samenwerking

Vanuit de belangen van de vissers gezien, is de verwarring is niet onbegrijpelijk. Natuurlijk willen zij weten waar duikers in de plas recht op hebben en waar er objecten liggen en eventueel nog bijkomen. Hoe gaan jullie om met visverenigingen om te zorgen voor meer harmonie? Meer begrip en samenwerking kan grote voordelen opleveren voor beide partijen. Waterman Dive Center en KEHV Ruisvoorn houden contact over de brug en hebben binnenkort overleg waar het nieuwe autowrak wordt afgezonken. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht