Het afzinken van de Regina Maris

Dit bericht is geplaatst op 11 oktober 2017
Het afzinken van de Regina Maris

Op 31 januari 2017 is de Regina Maris afgezonken in de Zegerplas. Wat kwam daar allemaal bij kijken? Wie was de eigenaar, waar lag het wrak en hoe is het afgezonken? De Regina Maris is behoorlijk groot, er was een flinke kraan nodig om het op een ponton te hijsen voor transport naar de Zegerplas. Het wrak is afgezonken door de Alphense Duikvereniging Atlantis die het afzinken documenteerde, met hulp van onderwaterfilmer JackieO. Film JackieO. Bekijk de film: 

Duiken Zegerplas

De Regina Maris maakt onderdeel uit van het Onderwaterpark Zegersloot. Je vindt hier ook enkele Baseline stations en diverse andere objecten. De aanleg van het park startte op 21 mei 2016 met het afzinken de zeilvlet 'Gatenkaas'. Er wordt nog een groot kunstrif aangelegd en er worden nog diverse objecten afgezonken. Het park is eveneens ontwikkeld door de Alphense Duikvereniging Atlantis. Heb jij al op de Regina Maris gedoken en een kijkje genomen in het onderwaterpark? De volledige stekbeschrijving vind je in Duikersgids 14. Abonneer je nu! 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

› Plannen voor natuur onderwaterpark Zegerplas › Onderwaterpark in aanleg in Zegerplas › Zeilboot afgezonken in Zegerplas › Expo over onderwaternatuur Zegerplas › Onderwaterpark Zegersloot tijdelijk gesloten › Groot kunstmatig onderwaterrif in Alphen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht